Norsk curlingtabbe fikk konsekvenser - Ulsrud og kompani ute av VM

Norges herrelag i curling-EM slo Nederland 5-4 i siste VM-kamp, men endte på 6.-plass ettersom Sveits slo Italia. Dermed er mesterskapet over for norsk del.

Thomas Ulsrud og Norge røk torsdag ut av curling-EM.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det er det også for de norske kvinnene, som tapte 5-7 for Tyskland og rykket ned til B-divisjonen etter å ha greid bare to seirer på ni kamper.

Blant mennene var Norge et av fire lag som endte på fem seirer og fire tap, og to av dem skulle videre til semifinale. Av de fire endte Norge sist som følge av innbyrdes resultater, og dermed var det Danmark og Skottland som tok seg til semifinale sammen med Sverige og Sveits.

Spenningen levde lenge ettersom Italia berget ekstraomgang mot Sveits og hadde mulighet til å sende både seg selv og Norge til semifinalen. I stedet ble det 5-7-tap.

Samtidig kan man si at Norge selv rotet bort semifinalen da de dummet seg ut i en kamp mot England. Der vant Norge 9-5, men ble idømt tap ettersom reserven Magnus Nedregotten hadde brukt sin egen kost da han kom inn. Han skulle egentlig overtatt kosten til mannen han erstattet, Markus Høiberg.

Sveits skal møte Danmark i semifinalen, mens Skottland skal opp mot suverene Sverige. Svenskene, som spiller på hjemmebane i Helsingborg, vant alle sine ni kamper i grunnspillet.

Les også

De norske ungguttene vekker oppsikt. Et spesielt vedtak gjør at de skal til VM.

Spenning

Torsdagens oppgjør åpnet med at Nederland tok ett poeng i første omgang, før nordmennene utnyttet at de hadde siste stein og tok to poeng i den neste.

Deretter fulgte lagene hverandre tett og tok ett poeng i annenhver omgang med unntak av den sjette omgangen der Norge tok ut en stein på slutten og sørget for at det ble 0-0.

Det samme skjedde i niende omgang. Norge ryddet boet med siste stein og sørget for å ha siste stein i den tiende og avgjørende omgangen på stillingen 4-4.

I siste omgang tok Norge også det avgjørende poenget som sikret 5-4-seier. Men etter venting på at kampen mellom Italia og Sveits skulle bli ferdig, kunne de konstatere at semifinaleplassen glapp.

Foruten Ulsrud spilte Magnus Vågberg, Steffen Walstad og Høiberg for Norge. Nedregotten var reserve.

Les også

Norge sliter kraftig i curling-VM. Likevel spås ungguttene en lys fremtid: – De kommer til å bli rågode

Les også

Team Ulsrud vraket for første gang på 12 år

Nedrykk

De norske kvinnene måtte slå Tyskland for å være sikre på å berge plassen, men det endte med 5-7-tap for laget som besto av Pia Trulsen, Martine Rønning, skip Marianne Rørvik og Kristin Skaslien, med Maia Ramsfjell som reserve.

Norge ledet tidlig 2-0 og 3-1, men Tyskland scoret til sammen tre poeng i omganger der Norge hadde sistestein og avgjorde kampen i siste omgang. Også for de norske kvinnene vippet det feil vei etter innbyrdes oppgjør. Også Danmark og Estland hadde to seirer og sju tap, men de ble rangert foran Norge.

Dermed forsvant Norge ned til B-nivået sammen med grunnseriejumbo Latvia.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Politibil under ut­ryk­ning kolliderte med Porsche i Hille­våg

  2. Flere blir lagt inn på sykehus. Er vi på vei inn i neste korona­bølge?

  3. Leah Isadora Behn stakk av med influencer-pris

  4. Sandnes-kvinne får million­erstatning etter feil­behandling på SUS

  5. Stavanger-ost best i Norge

  6. Siktet for drapsforsøk etter skyting i Stavanger-restaurant: – Min klient er veldig lei seg