Tromsø rykker ned etter snøkaos: – En skam

I tett snøvær og etter flere måkepauser endte kampen mellom Tromsø og Stabæk 1–1. Tromsø rykker dermed ned til 1.-divisjon.

Det så tidvis mer ut som en snøkrig enn fotballkamp.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tromsø – Stabæk 1–1

Stabæk hadde lite annet enn plassering å spille for, mens Tromsø ville vært sikret fornyet eliteserieplass med seier. Det var bortelaget som tok ledelsen ved 20 år gamle Oliver Edvardsen, mens Runar Espejord utlignet like etter pause. Tromsø skapte en rekke sjanser utover i 2.-omgang, men Stabæk-keeper Marcus Sandberg hindret den avgjørende scoringen som ville sikret plassen.

Dermed endte Tromsø med 30 poeng og direkte nedrykk. Både Lillestrøm på kvalifiseringsplass og Mjøndalen og Sarpsborg på trygg plass endte også med 30 poeng.

– Det er en skam. Det er den verste følelsen jeg har hatt som fotballspiller. Vi hadde mer enn nok sjanser til å vinne i dag. Det er litt tendensen vår i hele år, at vi slapp inn for mange og enkle mål og scoret for lite. Det er det enkle svaret på hvorfor vi havnet der vi havnet, sa Simen Wangberg til NTB.

– Jeg synes synd på fansen. De har vært med oss hele sesongen, og vi klarte ikke å gi dem gleden over å bli værende i Eliteserien, sa TIL-trener Simo Valakari.

Flere av TIL-spillerne slet med å finne ord på skuffelsen etter at nedrykket var et faktum.

– Det er bare å gå hjem og gråte i en måned nå. Så møte opp og sørge for at vi skal rykke til helvete opp, rett og slett. Det er ikke annet å gjøre, bare å si takk og god natt, sa en svært skuffet Runar Espejord til Eurosport.

– Det er tungt, det er ikke noe tvil om det. Vi var en god keeper unna å klare det i dag. Det er ikke så mange ord som hjelper akkurat nå, sa Morten Gamst Pedersen.

Det snødde tett i Tromsø, og underveis måtte banemannskapet måke linjene synlige. Etter en drøy halvtime ble kampen utsatt i et kvarter for å måke hele banen.

Les også

Ranheim og Tromsø rykket ned etter ellevilt drama. LSK må spille kvalifisering.

Knallgode keepere

Etter fem minutter dunket Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm ballen langt opp til spiss Fitim Azemi, men avslutningen fra den utlånte VIF-spilleren ble for svak.

Like etterpå skled en Tromsø-forsvarer på den glatte matta og sørget for at Kosuke Kinoshita kom alene med keeper. Skuddet til japaneren gikk rett på Karlstrøm.

Minutter senere kom Stabæk til en dobbeltsjanse, men verken Kinoshitas eller Jeppe Moes skudd gikk inn bak en god Karlstrøm. Samme mann vartet opp med en feberredning minutter senere da Kinoshita avsluttet fra kloss hold.

Etter en iherdig måkejobb på femten minutter, gikk lagene ut på banen for det siste kvarteret. Tromsø så ut til å ha fått ny giv og tok initiativ framover. Runar Espejord spilte en nydelig ball til Azemi, men 27-åringen utnyttet ikke kjempesjansen og skjøt rett på Stabæk-keeper Sandberg.

Les også

Disse «Gutan» sto fram som helter da TIL trengte det som mest: Dette tror de om nok en skjebnekveld på Alfheim

Sjansebonanza

Med snaue seks minutter igjen av spilletiden i første omgang fikk Oliver Edvardsen en nydelig ball bak Tromsø-forsvaret. Unggutten headet ballen inn til 1–0. Tromsø var med det alene på 29 poeng og direkte nedrykk halvveis i serierunden.

– Det har vært litt lite fotball, mest skøytegåing, konkluderte Espejord overfor Eurosport i pausen.

Brøytepausen førte til at 2.-omgang i de fire andre kampene med betydning for nedrykksstriden ble utsatt. Likevel startet Tromsø-kampen etter de andre.

Etter pausen satte Tromsø for alvor opp dampen. Kun to minutter var gått da Espejord løp inn utligningen etter at Magnus Andersen først avsluttet via keeper og i tverrliggeren.

Tromsø kjørte på, men Stabæk-keeper Sandberg var knallgod og vartet opp med en rekke kjemperedninger. Særlig halvveis ut i omgangen sto han for en ellevill redning på en heading fra kloss hold.

Også Karlstrøm viste klasse mellom stengene på Alfheim. Han holdt Tromsø for alvor inne i kampen og sørget for at håpet levde til siste slutt.

Tromsø klarte ikke å få scoringen de trengte, og «Gutan» rykker dermed ned til 1.- divisjon, mens Stabæk ble nummer åtte.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Tromsø

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Sira Kvinas største magasin er mer enn halvert. Nå ses villreinens gamle trekkvei

 2. 68 Nortura-ansatte mister jobben på Forus: – En ned­slående beskjed

 3. Nå får du 1200 kroner for fire piggdekk i Stavanger

 4. – Aftenbladets forside er ikke avisen verdig

 5. Den draps­siktede fra Kongs­berg bodde i Stav­anger

 6. Lokal trio tatt ut på landslaget