Åsane repeterer fjorårets fantastiske start

Men trener Kjetil Knutsen var middels fornøyd med lagets prestasjon.

Publisert: Publisert:

DRØMMESTART: Geir André Herrem scoret 2–0 målet for Åsane mot KFUM. Her fra første seriekamp mot Kongsvinger.

  • Benedicte Andersen Bakken
iconDenne artikkelen er over fire år gammel
svp://102968?view=bt

Den gode starten på sesongen fortsetter for Åsane som slo KFUM Oslo søndag 2–0. Laget har hatt en pangstart på sesongen med 3–0 seier over Kongsvinger forrige helg og nye tre poeng i 2. runde. Med dette repeterer Åsane fjorårets sesongstart med to seiere i de to første kampene.

— Vi er veldig fornøyd med den starten vi har hatt, men vi gjør ikke noe mer ut av det enn det. Dette blir et rotteres hele veien, sier Åsanes trener Kjetil Knutsen. LES OGSÅ:

Les også

På én uke endret alt seg for Orlov

Les også

Branns keeperhelt: - Klart jeg dekker målet når rumpen min er så stor!

Les også

Orlov sørget for Brann-fest på Stadion

Straffebom og to scoringer

Åsane virket friske og var totalt sett hakket mer intensive i spillet enn KFUM. Etter en litt tam første omgang hvor det ikke skjedde all verden, gikk lagene til pause med 0–0. Etter hvilen var det derimot mye mer som skjedde på kunstgressbanen på Ekeberg.

— Jeg er ikke fornøyd med måten vi starter kampen på. Vi visste at vi kom til å møte et ballsikkert lag hvor vi måtte ligge riktig defensivt og ha aggressivitet for å komme godt ut av det. Der synes jeg vi er litt fraværende, selv om vi klarer å holde unna noen sjanser, forteller Knutsen.

Det var ikke lenge etter pause at Senai Hagos scoret sitt andre mål for sesongen etter innlegg fra Geir André Herrem. Etter scoringen jaktet Åsane scoring nummer to, men i det 75 spilleminutt ble Stian Sortevik felt innenfor 16- meteren og KFUM fikk straffe. Robin Rasch styrte skuddet mot venstre hjørne, men skuddet ble reddet av Åsanes keeper Eirik Østgård.

— Kampen lå og vippet litt i den perioden der, så vi skal være glade for at Østgård reddet den straffen. Men en god keeper er lov og ha, sier Knutsen.

Bare fire minutter etter straffebommen var Herrem på nytt involvert og satte inn 2–0 etter en retur fra KFUM keeper Lars Hirschfeld.

Måtte heve seg

— Vi var enige i pausen at vi måtte heve oss i 2. omgang, og det synes jeg vi gjør. Vi har en helt annen aggressivitet og utnytter ubalansen hos KFUM og scorer noen fine mål, forteller Knutsen som på tross av en god start på sesongen har beina godt plantet på jorden.

— I forkant av forrige kamp var vi litt usikker på hvor vi stod, men det handler om å vinne fotballkamper, for da bygger man selvtillit. Vi har en tro på det vi holder på med, men det er klart at i dag tar vi en seier på en middels dag. Vi må være på fra start, for det er ikke alltid man er like heldige og får gå til pause med 0–0. Det er sånn i OBOS-ligaen at en scoring tidlig kan ha enorm betydning.

Kampen endte 2–0 og de oransjekledde står nå med 5–0 i målforskjell etter to seriekamper. Åsane kan med andre ord være mer enn fornøyde med starten på sesongen.

svp://102968?view=bt
Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Disse ferielandene kan du reise til uten karantene

  2. Bil i lyktestolpe ved Maxi i Sandnes

  3. Vannskutere kjørte i Superspeed-bølgene nesten helt til Hirtshals

  4. – De to naustene til kong Salomo og Jørgen hattemaker

  5. Trafikkdirigering på E39 ved Hanaleite fra 14.30

  6. Haaland og tysk fotball har fått startdato

  1. Fotball 1. div
  2. KFUM Oslo
  3. Åsane Fotball