Nullen sprekker lørdag

Vikings nye stadion skal innledes med !sesongens første mål, for eliteseriens eneste lag uten nettkjenning.

nevland.2
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

— Jeg blir mer enn gjerne historisk, men det er verken intern prestisje eller veddemål om hvem som blir første viking i målprotokollen i Jåttåvågen, forsikrer Erik Nevland, som i fjor fikk protokollført 11 mål. Året før laget han ett mindre, mens tallet i 2001 var 14 nettkjenninger. I likhet med de hjemmeværende og skadefrie spillerne terpet Nevland i går avslutninger i nesten halvannen time under ettermiddagsøkten på Stavanger stadion.

— Det er på tide at vi blir kvitt smultringen i målprotokollen, kommenterer fungerende trener, Bjarne Berntsen.

Med bare 12 spillere tilgjengelig, var det angrepstrening for alle pengene som sto i sentrum. Berntsen pisket sine vikinger mot målvaktene Frode Olsen og Tore Snørteland. Scoringer ble applaudert av en blid trener, som fortsatt er småhes etter han lot stemmebåndene jobbe overtid på Lerkendal.

— Nå må vi lage mål. Jeg har god tro på at vi skal klare det i åpningskampen på hjemmebane, sier Berntsen.

I så fall kan det forhåpentlig dytte Viking flere plasser oppover en tabell som forteller at stavangerklubben i øyeblikket er jumbo med 0-4 i målprotokollen. Tabellener Tromsø er mestscorende med 6-1 etter tre serierunder. I Vikings forsvar skal tilføyes at laget bare har spilt to kamper.

— Det skal bli godt å få unnagjort premieren i Jåttåvågen. Ventetiden har vart lenge nok, mener Erik Nevland.

Torsdag ettermiddag trener han og Viking en siste gang på Viking stadion. I morgen er det en økt på Eiganes før ordfører Leif Johan Sevland tar det offisielle avsparket for Stavangers nye storstue klokken 16.00 lørdag.

Publisert: