Nannskog: - Danmark trenger Hareide

— Jeg tror absolutt Åge Hareide kan være rett mann for Danmark, sier Daniel Nannskog.

Fotballekspert Daniel Nannskog mener Åge Hareide er rett mann til å lede Danmark.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Åge Hareide skal være det danske fotballforbundets valg til å overta etter Morten Olsen som landslagssjef. Det mener den tidligere Stabæk-spilleren og nå ekspert hos Sverige Television, Daniel Nannskog, kan være et lurt valg for begge parter.

Samstemt dansk presse:

Les også

- Hareide blir Danmarks landslagssjef

Malmö-trener Åge Hareide er aktuell for jobben som dansk landslagssjef.

— Jeg sa allerede da det ble klart at Sverige skulle møte Danmark i kampen om en EM-billett at dette ville passe oss (Sverige) veldig bra. Danmark har mange gode spillere, men de spiller en omstendelig fotball som mest bare ser fin ut. Det blir veldig lite ut av det. De triller ballen litt naivt rundt og truer nesten aldri rommet bak backene. Åge må selvsagt respektere danskenes fotball, men han er mannen til å få dem til å endre litt stil, få dem til å true bakrommet også. Danskene trenger faktisk å få litt impulser fra svensk og norsk tenkemåte, og det vil Hareide gi dem , slår Nannskog fast.

Les også

«Best når det gjelder: Typisk svensk»

Den svenske eksperten er slett ikke overrasket over at danske medier nå slår fast at Hareide blir deres neste trener:

— Jeg er helt sikker på at Hareides navn også har vært diskutert som etterfølger til Erik Hamrén i Sverige.

- Er det et naturlig og riktig valg for Hareide også?

— Ja, jeg tror han har lyst til å revansjere det inntrykket man sitter igjen med av ham som trener for Norge. Han hadde riktignok ikke et fantastisk lag, men ettermælet var uansett negativt. Han lyktes ikke. Nå får han bedre spillere, han har selv lært mye og han ser det som en heftig utfordring.

- Hvilke egenskaper har han som trener?

-Jeg har fulgt ham siden tiden i Norge, og han har vokst enormt. Nå fremstår han som en ordentlig sjef. Jeg liker virkelig måten han coacher på underveis i kampene, byttene han gjør av både spillere og formasjon. Han har ikke lenger den aggressive holdningen han hadde mot media som han spesielt hadde mens han var i Viking. Det har jeg snakket med ham om, og han er helt enig i det. Nå har han et glimt i øyet som har gjort ham populær, ikke bare blant fansen til Malmö FF, men blant det svenske folket også. Det med å ha et glimt i øyet er faktisk også veldig viktig for en landslagssjef om han skal vinne folket. Dessuten liker jeg også måten han står opp på når det ikke går så bra for klubben.

- Har han tatt Malmö FF så langt han klarer nå?

— Nei, jeg tror han kunne fortsatt i klubben også. Med de millionene Malmö nå har på bok, kunne han bygd opp et veldig bra lag.

- Hareide hadde egentlig sluttet med fotball da Malmö ansatte ham. Tok klubben en stor sjanse da de gjorde det?

— Nei, de gjorde sitt forarbeid grundig. De kjente nok da de intervjuet ham om jobben at han virkelig hadde fått gløden tilbake. Jeg tror Åge trengte den pausen han hadde fra fotballen. Nå lyser han av positiv energi, mener Daniel Nannskog.

Publisert: