Atlético temmet Reals stjernegalleri i ampert oppgjør

Alt er helt åpent før returoppgjøret mellom Madrid-lagene. Se høydepunktene.

Publisert: Publisert:

Cristiano Ronaldo fikk til uvanlig lite i kampen mot Atletico Madrid og det endte målløst mellom byrivalene. Foto: Digitalsport

 • Sjur Magnus Bergstrøm
iconDenne artikkelen er over fem år gammel
svp://11753?view=sa

Atlético Madrid 0-0 Real Madrid

Real Madrid hadde ikke vunnet på seks oppgjør mot byrival Atlético denne sesongen og heller ikke i dag ville det seg for Cristiano Ronaldo og co. I et tett og sjansefattig oppgjør, forsvarte Atlético seg godt og lå kompakt i forsvar. Real Madrids stjernegalleri slet med å spille seg gjennom og dermed står lagene likt før returoppgjøret neste uke.

Som forventet var oppgjøret mellom rivalene tøft med flere stygge dueller og både Mario Mandzukic og Dani Carvajal var heldige som fikk fullføre kampen etter et par stygge slag og albuer.

Kjempesjanse i åpningsminuttene

Real Madrid startet kampen best og allerede etter tre minutter kunne Gareth Bale sendt bortelaget i ledelsen etter en kjempetabbe i Atlético-forsvaret. Bale kom helt alene med keeper, men klarte ikke å overliste Jan Oblak.

— Jeg forventer at Bale skal gjøre det bedre der, men det er bra keeperspill også, sa Rune Bratseth i Viasats studio i pausen.

Uten hjelpen fra forsvaret slet Real med å spille seg til sjanser, selv om de hadde stort ballinnehav mot et lavtliggende Atlético som satset på kontringer. De lynraske kantspillerne var mye involvert i spillet, men innleggene var ikke presise nok til å true Atléticos forsvar.

Les også

Tjærnås: Den gangen jeg følte meg ubekvem på en spansk fotballkamp

Mange langskudd

Real Madrid hadde flere gode langskudd ved Ronaldo, Bale og James Rodriquez, før Antoine Griezmann plutselig fikk en stor sjanse etter 38 minutter. En feilpasning fra Sergio Ramos ble headet til spissen, som ikke fikk nok kraft bak skuddet fra 16 meter og Iker Casillas hindret scoring.

Mario Mandzukic måtte sys på sidelinjen etter å ha fått Sergio Ramos sin albue i ansiktet. Foto: Digitalsport

Rodriguez kunne gitt Real en etterlengtet scoring etter en kjempekontring noen minutter før pause, men fra spiss vinkel gjorde Oblak seg stor nok og fikk en hånd på skuddet. Benzema fikk også muligheten like etterpå, da han helt upresset ikke klarte å heade under tverrliggeren fra åtte meter.— Det er et forventet kampbilde og Real har gitt av seg selv. Hvis det fortsetter slik, går det mot 1-0 til Real Madrid, sa Morten Langli i pausen.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Ampert

Andre omgang åpnet også forsiktig spillemessig, men en rasende Mario Mandzukic ville at Ramos skulle blitt straffet for plante en albue i ansiktet hans. Mandzukic gikk blodig av banen for å bli sydd sammen, mens han protesterte mot både dommeren og Real Madrid-spillerne. Dommeren ristet på hodet og i stedet fikk en fortvilet Mandzukic et feilaktig gult kort da han kom tilbake på banen.

Senere i kampen ble Mandzukic slått i i magen etter en tøff duell med Carvajal, uten at noen av dommerne fikk det med seg. Det skal Carvajal være glad for, fordi han kunne fort blitt utvist etter hendelsen.

— Ifølge regelboka er alle slag eller forsøk på slag rødt kort, sier Langli.

Dobbeltsjanse for Ronaldo

Etter en sjansefattig åpning etter hvilen, sto Real-spillerne nærmest i kø for å score etter 68 minutter. Først fikk Benzema ballen i 16-meteren og prøvde uselvisk å flikke den videre til Ronaldo i stedet for å skyte. Ronaldos første forsøk ble blokkert, før Bales forsøk på returen led samme skjebne. Ronaldo fikk igjen ballen, men da klarte heltemodige Atlético-forsvarere til slutt å klarere.

Så var det Mandzukic sin tur til å takke for at han ikke ble utvist. Spissen plantet albuen i ansiktet til Carvajal, muligens som en hevnaksjon etter duellen mellom dem tidligere i kampen, og burde hatt sitt andre gule kort.

Noen minutter før slutt ropte innbytter Fernando Torres på straffe da han gikk i bakken i en duell med Ramos, men dommeren vinket spillet korrekt videre. Torres var bare centimetere fra å stusse inn vinnermålet to minutter senere og også Mandzukic fikk et godt skudd blokkert. Dermed ebbet kampen ut i 0-0. – Vi spilte en god kamp, en av våre beste på lenge, men vi greide dessverre ikke å score. 0-0 er et godt resultat for oss før hjemmekampen. Vi skulle gjerne hatt et bortemål, men det viktigste var at vi holdt nullen, sier Gareth Bale.

Returkampen på Santiego Bernabeu spilles onsdag 22. april.

Publisert:

Les også

 1. Real Madrid Castilla i oppsiktsvekkende fall med Ødegaard på banen

 2. Ødegaard tilbake i Castilla-varmen

 3. Spansk avis: Ødegaard nekter å høre på Zidane-råd

svp://11753?view=sa

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet bevæpnet seg mot menn med øks - to menn pågrepet

 2. Julegrantenningen i Stavanger er avlyst

 3. Minimalt med innsyn, maksimal utsikt: Da vennene skulle selge huset sitt, slo familien til

 4. Eigersund: Omstridt rådmann går av

 5. Fansen vil nyta kvar einaste av dei over 600 sidene

 6. Overgrepstiltalt ba om hjelp: - Jeg fikk beskjed om at jeg måtte betale behandlingen selv

 1. Champions League
 2. Atlético Madrid