FIFA: - Vi er skuffet

FIFA misliker at Nobels Fredssenter trekker seg ut av «Handshake for Peace»-samarbeidet.

TAKK FOR OSS: Direktør ved Nobels Fredssenter, Bente Erichsen, tar her Zambias fotballpresident, Kalusha Bwalya, i hånden under en FIFA-kongress i 2012 - der «Handshake for Peace» ble lansert. Sepp Blatter bivåner håndtrykket.
  • Kjetil Flygind
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Mandag kom nyheten om at Nobels Fredssenter trekker seg fra samarbeidet med Det internasjonale fotballforbundet FIFA og Norges Fotballforbund om «Handshake for Peace».

Årsaken er de negative hendelsene rundt den internasjonale organisasjonen den siste tiden.

— Ikke ønske om å skyte det ned

— Styret er opptatt av at «Handshake for Peace» er et prisverdig tiltak, et tiltak som i seg selv er forenlig med fredssenterets verdier. Vi har ikke noe ønske om å skyte ned «Handshake for Peace», vi er bare opptatt av å trekke oss ut av det samarbeidet på en ryddig måte, sier styreleder i Nobels Fredssenter, Olav Njøstad, til Josimar.

Molde-trener Tor Ole Skullerud (t.v.) og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo hilser på hverandre før serieåpningen denne sesongen. Denne ordningen me då hilse før kampstart er nå fjernet.

FIFA har i dag kommet med en uttalese i forbindelse med at Nobels Fredssenter trekker seg ut.— Vi er skuffet over å ha fått beskjed om dette via media, men vi aksepterer motvillig at de trekker seg ut av samarbeidet. Dette fremmer ikke tanken om fair play, spesielt ettersom det hindrer arbeidet med å fronte de viktigste verdiene i både fredsarbeid og jobben mot diskriminering, skriver FIFA i en pressemelding.

Diskuterer fremtiden til prosjektet

— Bente Erichsen, direktør ved Nobels Fredssenter, understreket i en telefonsamtale med FIFA-president Sepp Blatter i morges, at Nobels Fredssenter fortsatt har tro på prosjektet og håper det fortsatt blir en del av fotballen.

I 2012 ble det bestemt at «Handshake for Peace» skulle implementeres i fotballen, noe som igjen ble forsterket under den omstridte og dramatiske FIFA-kongressen i Zürich i slutten av mai.

FIFA skriver videre at det har vært diskusjoner mellom FIFA, NFF og Nobels Fredssenter i flere måneder for å finne den beste måten å fortsette med prosjektet på. Disse diskusjonene vil fortsette.

Les også

  1. Nobels Fredssenter bryter samarbeidet med FIFA

  2. Siem: - Nobelsenteret burde heller gått i dialog med FIFA

Publisert:
  1. Internasjonal fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Pøbel: – Synd at mitt verk blir brukt til å fronte andre sine meninger

  2. Du kan jo prøve sjøl å bygge et hus uten spiker, uten sag og uten strøm, og se hvordan bicepsene vokser

  3. Veton Berisha tatt ut på lands­laget: – Dritkult!

  4. Noen glemte at det var fri­gjørings­dag lørdag

  5. Åpnet ny bane - vant 12-0 (!)

  6. Ble avvist av SUS to ganger – betalte 16.000 kroner for privat­behandling