Sjakkforbundet tilbudt millionavtale med pengespillgigant

Sjakkpresident Morten Lillestøl Madsen bekrefter overfor TV 2 at Norges Sjakkforbund er tilbudt en avtale med Kindred Group verdt 50 millioner kroner.

Publisert: Publisert:

Sjakkpresident Morten Madsen forteller til TV 2 at de har blitt tilbudt en avtale med Kindred Group verdt 50 millioner kroner. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Kindred Group eier blant annet Unibet, og selskapet har base på Malta. TV 2 skriver at sjakkforbundet er tilbudt en avtale med gruppen verdt 50 millioner kroner.

– Det er en svært god avtale. Det er en avtale som strekker seg over fem år, hvor vi vil få ti millioner kroner årlig, sier Madsen til kanalen.

Han opplyser samtidig at forbundet nå har en omsetning på 2,5 millioner kroner.

Om avtalen går i boks blir klart 7. juli. Da skal forslaget stemmes over av forbundets medlemmer på en kongress i Larvik.

I Norge vedtok Stortinget i 2017 å videreføre enerettsmodellen. Norsk Tipping har monopol på en rekke pengespill, og det er denne ordningen sjakkforbundet vil utfordre gjennom et samarbeid med Kindred Group.

– Det er viktig for oss å poengtere at dette ikke er en sponsoravtale, vi skal ikke markedsføre spillselskap. Vi skal kun, innenfor ytringsfriheten, være med på å si noe om selve spillpolitikken i Norge, sier Madsen til TV 2.

Sjakkforbundet hevder at avtalen er utredet og lovligheten bekreftet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Vgs-elevene får komme tilbake på skolen onsdag

  2. Fond utbetaler 61 millioner kroner til Stavanger

  3. Arbeids­ulykke ved vindkraft­verk – mann satt fastklemt i bil

  4. Bil truffet av steinmasser - mann til sykehus

  5. Deler av branntomt totalskadd etter Mekjarvik-brann

  6. Dramatisk brann- gassflasker eksploderte og bygning kollapset

  1. Sjakk
  2. Pengespill
  3. Norsk Tipping