England trodde de hadde avgjort. Så kollapset de fullstendig: – Nærmeste man kommer komikveld

England tok ledelsen i semifinalen i nasjonsligaen torsdag, men Nederland utlignet og vant kampen 3–1 etter ekstraomganger.

Frenkie de Jong og Nederland kunne juble for finaleplass i nasjonsligaen. Raheem Sterling og England skal spille bronsefinale.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Nederland – England 3–1

Marcus Rashford ga England ledelsen halvtimen ut i kampen. Da hadde dommeren pekt på straffemerket etter at Matthijs de Ligt hadde felt den engelske spissen kort tid i forveien.

Men nederlenderen skulle rette opp feilen i annen omgang da han knuste det engelske forsvaret i luften etter en corner. 19-åringen satte pannebrasken til og stanget ballen i nettet, etter et godt slått hjørnespark av Memphis Depay.

Flere mål ble det ikke i ordinær tid og kampen gikk til ekstraomganger. Og der var det engelske forsvaret i det gavmilde hjørnet.

Tabbe på tabbe

I de første femten minuttene rotet John Stones det til som bakerste mann og mistet kulen. Etter en god redning av Jordan Pickford havnet Kyle Walker i duell med Quincy Promes. Sistnevnte fyrte av gårde et skudd via Walker og i mål.

Ballen var på god vei utenfor målet da den traff Walker, og målet blir dermed bokført som selvmål.

I de siste femten minuttene var det duket for nok en forsvarstabbe. Igjen var Josh Stones involvert. Han sendte en grusom pasning mot Ross Barkley, som sendte kulen til motstander Memphis Depay. Han sendte kulen til Promes som enkelt kunne sette spikeren i kisten. Da gjensto det seks minutter av ekstraomgangene og kampen var i realiteten avgjort.

Etter at Promes satte inn 3–1 for Nederland, var ikke TV 2s ekspert Petter Myhre nådig mot det engelske forsvaret.

– Dette er det nærmeste vi kommer komikveld når det gjelder å gi muligheter til motstanderne, sa Myhre på TV 2.

Dermed er det Nederland som skal spille søndagens finale mot Portugal.

England styrte

Det var Nederland som styrte det meste av spillet før Rashford ga England ledelsen. Etter målet kom Gareth Southgates menn mer med i kampen og burde ha doblet ledelsen før pause da Rashford ble spilt gjennom i boksen. Kun en susende takling fra Denzel Dumfries reddet de oransje.

I starten av annen omgang var England det førende laget, mens Nederland så frustrerte ut i jakten på en utligning. Begge lag spilte seg til store sjanser etter hvilen, men det var kun 19-år gamle De Light som fant veien til mål. Englands keeper Jordan Pickford måtte plukke ballen ut av nettet etter 73 minutters spill.

Etter utligningen jublet England for det de trodde var scoring mot slutten av annen omgang, men dommeren annullerte etter en hårfin offside på Jesse Lingard. Raheem Sterling sendte i tillegg ballen i stolpen, og da tydet mye på at marginene ikke var på Englands side.

Jesse Lingard trodde nok han hadde avgjort kampen. Så førte videodømming til at scoringen ble annullert.

Rusten Kane

Englands landslagstrener Gareth Southgate valgte å benke samtlige syv spillere i troppen som spilte mesterligafinalen lørdag, blant dem Harry Kane. Med Kane på benken var det Raheem Sterling som fikk kapteinsbåndet i sin landskamp nummer 50.

Kane ble sluppet på banen etter pause, men virket fortsatt rusten etter skaden som holdt han ute av spill i ukene før mesterligafinalen lørdag.

Nå må England ta til takke med bronsefinale mot Sveits i nasjonsligaen.

(©NTB)

Publisert: