Berntsen gir Viking-unggutter og Brodd-spiller sjansen i Spania

Skader på flere spillere gjør at Viking-trener Bjarne Berntsen tar med flere unggutter til La Manga. Også Brodds Jefferson de Souza blir med.

Publisert: Publisert:

Bjarne Berntsen tar med seg flere lokale unggutter til treningsleir i Spania. Det samme med Brodds Jefferson de Souza. Foto: Fredrik Refvem

 • Kjetil Flygind

SR-BANK ARENA: Lørdag setter Viking kurs for spanske La Manga der laget skal gjennomføre årets første treningsleir. Bjarne Berntsen tar med flere unggutter på turen.

Henrik Heggheim, Herman Haugen, Sondre Auklend og Lars Erik Sødal blir med på turen. Det er både for at spillerne skal få sjansen til å vise seg fram en hel uke sammen med resten av troppen, og for å fylle opp stallen. Viking reiser trolig til Spania uten Yann-Erik de Lanlay, Runar Hove og Tord Salte, dermed trengs det påfyll i troppen.

De tre nevnte A-lagsspillerne sliter med skader og blir etter alt å dømme hjemme i Stavanger og følger eget treningsopplegg her ettersom de ikke kan trene med ball eller bidra i kamp, noe som er forutsetningen for å få bli med på treningsleiren.

De Lanlay har slitt med en legg og skynder seg langsomt tilbake, Hove har pådratt seg en smell i mageregionen, mens Salte trener seg opp etter en akillesoperasjon.

Den islandske midtstopperen Axel Óskar Andrésson er på full fart tilbake etter å ha vært ute med kneskade siden serieåpningen i fjor, og blir med til Spania.

HØR SISTE EPISODE AV STUDIO A HER NÅ:

Jefferson de Souza trente regelmessig med Viking i 2018. Men da fikk han ikke kontrakt. Foto: Kjetil Flygind

Ny sjanse for de Souza

Med på turen blir også Brodds Jefferson de Souza. 24-åringen spilte halve sesongen i Nest-Sotra i fjor, men returnerte til Brodd etter sommeren. Han har trent med Viking flere ganger, men fikk etter opprykkssesongen 2018 beskjed om at han ikke fikk kontrakt med de mørkeblå.

Nå er de Souza tilbake på trening med Viking. Den kvikke, offensive spilleren blir også med på treningsleir til Spania.

– Det er fordi vi har litt få spillere i det fremste leddet og vi ønsker å se mer av ham. Hva det eventuelt kan føre til, kan jeg ikke si noe om nå. Men han får sjansen til å vise seg fram igjen. Han fikk veldig gode skussmål av Steffen Landro (trente Nest-Sotra i fjor, nå trener i Sandnes Ulf), sier Bjarne Berntsen til Aftenbladet.

Les også

Vikings styreleder gir seg: – Det er flere grunner til det

Les også

Viking vil forlenge: Ibrahimaj sier nei

To treningskamper

Berntsen forteller at de fire ungguttene også kan få selskap av flere unggutter fra egne Viking-rekker. Treneren har en klar plan med hvorfor han ønsker å ha de med.

– Det er så mange spennende unggutter her, så jeg ønsker å se de sammen med resten av troppen i en hel uke. Det er ekstremt viktig å se hvordan de klarer seg både treningsmessig, sosialt og holdningsmessig. Det kan hende vi tar med et par unggutter til, sier Viking-treneren.

Viking reiser til Spania lørdag og blir borte en uke. Laget skal spille to treningskamper: Onsdag 29. januar kl. 16.00 er Tirol fra Østerrike motstander, mens Lask Linz fra Østerrike er motstander neste lørdag klokken 14.00.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Stabæk00000000
1Start00000000
1Strømsgodset00000000
1Vålerenga00000000
1Viking00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Trener forgrep seg på spiller: Dømt til 15 måneders fengsel

 3. Milliongave til Arboretet - vil lage botanisk vitensenter og knytte seg til forskning

 4. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

 5. NFF vil åpne for publikum på eliteseriekamper

 6. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 1. Fotball
 2. Eliteserien
 3. Viking FK