Team Ingebrigtsen kan komme til å droppe OL

Friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen sier til VG at hans sønner kan komme til å droppe OL selv om resten av norsk idrett velger å delta.

Gjert Ingebrigtsen sier at hans løpersønner kan komme til å droppe OL hvis de føler at risikoen ved å delta er for stor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Treneren og faren til løperbrødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen synes situasjonen rundt koronaviruset og OL er vanskelig og sier at de må gjøre sine egne vurderinger.

– Om det skulle bli OL, og vi følte det var uforsvarlig, ville vi ikke dra – hvis vi mente risikoen var for høy. Uavhengig av hva norsk idrett måtte mene, sier Ingebrigtsen til VG.

Les også

Ingebrigtsen-brødrene trenger høydehus, men trener ellers som de pleier: – Vi er vant til å ha antibac i lommen

Enn så lenge er det ikke tatt noen avgjørelse om hvorvidt OL arrangeres som planlagt, utsettes eller avlyses. Men beslutningen kan ligge like rundt hjørnet. Stadig flere, blant andre den internasjonale friidrettspresidenten Sebastian Coe, har tatt til orde for utsettelse.

– Jeg synes det er unødvendig at alle skal ha en mening om alt til enhver tid. Alle kan ikke redde verden. Men det kan Sebastian Coe. Lederne må ta ansvar. Coe må sørge for at konkurransene holdes innenfor forsvarlige rammer, sier Gjert Ingebrigtsen.

Publisert:
  1. OL
  2. Gjert Ingebrigtsen
  3. Jakob Ingebrigtsen

Mest lest akkurat nå

  1. Wirak om Veldes havneplaner på Lauvvik: - Ikke et forsøk på å tre noe over hodet på noen

  2. Åse ble den første av 92.000 som skal massevaksineres

  3. Åtte fikk bot på E39 på Tasta

  4. Hvorfor står det kroatiske firmabiler utenfor et hotell på Lura?

  5. FHI vurderer ny vaksine­strategi. Disse tre endringene kan få oss raskere i mål

  6. Tre menn dømt for å ha blåst luft i kamerat