Nå er Gossen-jenta klar for VM. Hun måtte bare gjøre én ting først.

Emilie Nautnes var den første som under Norges VM-oppkjøring uteble fra en trening. Eksamen i biologi var gyldig forfall til den første av øktene i Moss.

Publisert: Publisert:

Emilie Nautnes i aksjon da reservene i Norges VM-lag for kvinner spilte testkamp mot juniorlaget til Moss onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Vi hadde fri i helgen, og så fikk jeg en dag ekstra. Det var kjipt ikke å være på trening mandag, men det gikk heldigvis bra. Det var siste eksamen, så nå er jeg ferdig på videregående skole, sa hun til NTB da troppens nest yngste var tilbake på trening.

Nå er skolebøkene lagt bort. Heretter er det VM-sluttspillet som får oppmerksomheten hennes.

  • LEST DENNE? Norges VM-damer fikk uvant motstand: – Jeg elsker å spille mot gutter

– Det er skikkelig spennende å være med på dette. Jeg tror jeg kommer til å lære masse, sier Nautnes om oppkjøringsleiren og det som venter i Frankrike.

– Jeg håper vi får et godt VM og klarer å oppnå målsettingene, og at vi har det gøy. Selv håper jeg å bidra til å støtte laget og at det blir lærerikt, og så hadde det selvsagt vært artig å spille, da. Det er jo det en drømmer om og har lyst til.

Kraft og fart

Den 20-årige romsdalingen kommer til VM med fem landskamper som ballast siden debuten i Japan sent i fjor høst. Landslagssjef Martin Sjögren ser for seg at Nautnes kan bli god å ha i VM.

– En kraftspiss med ekstrem fart. Vi kan få bruk for hennes bakromsløp, sa han da han i forbindelse med uttaket kort beskrev hver spiller i troppen.

– Jeg håper jo på det, sier Nautnes om utsikten til å lage trøbbel for motstanderne i VM.

Hun gleder seg uansett til det som skal skje i Frankrike og er ikke redd for oppstyret som venter med stor medieinteresse og velfylte tribuner.

– Vi har kjent litt på det allerede, og jeg tror vi skal være godt forberedt. Det er bare positivt at det er interesse for oss, det er kjempebra. Vi opplever ikke det så mye i hverdagen, sier hun.

Annerledes

Vårsesongen med Arna-Bjørnar ble ikke helt det hun så for seg da klubben kjempet i toppen forrige sesong, og hun selv fikk pris for «årets gjennombrudd».

En rekke viktige spillere forsvant plutselig fra klubben i fjor høst, mange av dem til lokalrival Sandviken.

– Det er annerledes enn i fjor, og det er naturlig ettersom vi mistet så mange. Vi må etablere et nytt lag, og da kan vi ikke forvente å være i toppen slik vi var i fjor, sier Nautnes, som ikke kan si om hun vil bli værende mens et nytt lag bygges.

– Akkurat nå tenker jeg ikke på det. Nå er det bare VM som gjelder, så får vi se hva som skjer etterpå.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Stavanger først ute med nasjonal bestillingsløsning for koronatesting

  2. Risa-bil begravd i eksplosjon i vindkraftanlegg

  3. Motorstopp på motorveien - noe kø

  4. Ansatt ved intensivavdelingen smittet - smittekilden er usikker

  5. Rødt vil ha slutt på anbud i kollektivtrafikken. – Uaktuelt, sier Sp

  6. FHI: Stor sjanse for Rogaland blir rødt

  1. Arna-Bjørnar Fotball
  2. Kvinnelandslaget fotball