Dette er Forfangs mål for kommende sesong

Landslagshopper Johann André Forfang er ikke ukjent med å ta seg lengre pauser fra hoppingen. Nå er 24-åringen motivert for å ta sats inn i den nye sesongen.

Johann André Forfang var naturligvis i perlehumør etter at han vant rennet i Midstubakken forrige uke.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– Jeg har flere ganger kjent at det har vært godt å få litt avstand til hoppingen, og heller holde seg i form gjennom annen fysisk trening, sier Johan Andre Forfang i et intervju til NTB.

Verdenscupen i hopp var nesten ved veis ende da koronaen inntraff for fullt, men endte likevel brått. Pausen som fulgte har vært lang, men likevel ingen ny erfaring for tromsøværingen.

– Noen sesonger har jeg drøyd litt med å komme i gang etter endt hoppsesong, sier Forfang, som tror det er viktig å stoppe opp litt av og til.

Les også

Forfang til angrep på Tromsø-mentalitet: – Det har gått sport i å ta snublefot på hverandre

Les også

Ordføreren om Forfang-utspill: – Jobber vi feil?

Sesongen endte brått etter Raw Air-rennet på Lillehammer tidlig i mars. Pausen som fulgte har vært lang, men ikke ukjent kost for Johann André Forfang.

Sulten er avgjørende

– Innimellom trenger man å ta et steg tilbake. Det å sørge for at man er i god form, heller enn å bare hoppe og hoppe og hoppe. Det skal tross alt være det morsomste i verden, fortsetter han.

Forrige sesong endte uten pallplasseringer i verdenscupen for Forfang. Han erkjenner at sulten er avgjørende for å lykkes i bakken, og at de selvpålagte pausene har vært til god nytte.

– Hvis man plutselig får nok, kan det være tungt å holde på. Pausene hjelper meg helt klart med å restarte, så er man sulten når man kommer tilbake. Det er viktig når man skal prestere som skihopper, sier Forfang.

Les også

Forfang fikk en motivasjonsknekk – da valgte han å rømme nordover

Motivert

Han bemerket seg da han vant åpent KM forrige uke. Og rennet i Midtstubakken var ikke bare det første hopprennet på norsk jord siden Raw Air ble avbrutt i mars. Det var også en personlig seier for Forfang, som sier han har dårlig erfaringer fra bakken i Holmenkollen fra tidligere.

Nå er 24-åringen motivert og klar for å sette sitt preg på kommende sesong.

– Det er veldig artig å hoppe på ski om dagen, forteller han.

– Kommende sesong forventer jeg at jeg stepper opp, havner på pallen og forhåpentligvis blir en enda bedre skihopper enn jeg er nå. Det er det som er planen og målet.

Publisert: