Henriksen gikk fra å være kaptein til å bli U23-spiller på klubblaget

For fire måneder siden var Markus Henriksen kaptein og fast på et Hull-lag som ble nummer 13 i Championship. Fem måneder senere er situasjonen snudd helt på hodet.

Publisert: Publisert:

Markus Henriksen har ikke fått spilletid for Hull denne sesongen. Foto: Fredrik Hagen/ NTB Scanpix

  • Even Lübeck

Søndag 5. mai 2019:

Markus Henriksen leder sitt Hull-mannskap ut til sesongens siste seriekamp i Championship. Han er kaptein og spiller 90 minutter i oppgjøret mot Bristol City. På overtid er midtstopper Henriksen uheldig. En ball treffer hånda hans og går i mål. Kampen ender 1-1, og Hull blir nummer 13 på tabellen.

Onsdag 9. oktober 2019:

Henriksen og flere av de andre landslagsspillerne går rundt i et møterom på Thon Hotel i Oslo. Henriksen er kledd i helgrå fra topp til tå og tar seg godt tid til å prate med journalister før den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Spania på lørdag.

Les også

Status for landslagstroppen i helgens serierunde

– Ikke optimal

Men der de fleste spillerne i troppen spiller fast i enten Norge eller utlandet, har ikke Henriksen spilt for Hull denne sesongen. Ikke ett eneste minutt. Han har kun fått spilletid for Hull sitt U23-lag, som spiller på nivået under de beste U23-lagene i England.

– Det er klart at situasjonen min akkurat nå ikke er optimal, men jeg gjør alt jeg kan for å gjøre det beste ut av det. Formen er veldig bra og selvtilliten er god, men det er selvfølgelig kjedelig at det er blitt som det er blitt.

Det sier midtbanespilleren til Adresseavisen.

Henriksen har spilt klubbfotball denne høsten, men ikke på det nivået han selv ønsket. Å få spilletid på Hull sitt U23-lag var ikke forventet i sommer. På U23-laget måtte han attpåtil spørre om å få lov til å være med og spille kamper.

– Jeg har sagt at jeg klar for å spille dersom de ønsker å bruke meg. Det er opp til dem å gjøre hva de vil. Jeg er en helt vanlig spiller og trener med A-laget, men jeg er ikke aktuell for å spille av en eller annen grunn.

Les også

Landslagsuttak: Her er Lagerbäcks betrodde menn mot Spania og Romania

– Hva er grunnen fra klubben?

– Det vil jeg helst ikke snakke om, sier Henriksen kort.

Henriksen ble utpekt som Hull-kaptein i fjor og var fast inventar på laget, men er helt ute i kulden nå. Likevel fikk 27-åringen en time i Norges oppgjør mot Sverige for nesten nøyaktig en måned siden. Han mener han fortsatt er god nok til å spille for det norske landslaget, til tross for at han ikke får spille i Hull.

Den franske storklubben Bordeaux var interesserte i trønderens tjenester i januar. I tillegg kom det flere bud på spilleren i sommer, men ingen av dem fikk Henriksen bort fra Hull. Han forteller at han er blitt tilbudt en ny kontrakt med Hull som han har takket nei til.

– Klubbpresidenten har gått ut og tilbudt meg en ny kontrakt som jeg har takket nei til. De har brukt opsjonen på meg. Også er det et par andre ting som har skjedd imellom der som jeg gjerne vil holde for meg selv.

Les også

Haaland må stå over landslagets nøkkelkamper: – Ingen andre er i nærheten

Utgående kontrakt

Og et utlån i januar, med utgående kontrakt, er da uaktuelt, ifølge Henriksen.

– Siden jeg har utgående kontrakt så skjer nok ikke det. Da har jeg bare fire måneder igjen av kontrakten, så nei, det tviler jeg på skjer.

Etter forrige samling i september sa Henriksen at han skulle ta en prat med Grant McCann, treneren som kom inn i sommer og tok over for Nigel Adkins. Han ønsker heller ikke å uttale seg om hva den samtalen gikk ut på.

– Det er Hull man må prate med om hvorfor de ikke vil bruke meg. Jeg mener man bør stille det beste laget man har, når man har mulighet til det. Det er klubben som har brukt opsjonen på meg, så alt det styret der er opp til dem, sier han, samtidig som han igjen understreker at han er klar for å yte sine tjenester til Hull dersom de ønsker det.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Helsetilsynet mener Sirdal har begått flere lovbrudd i behandlingen av gravid kvinne

  2. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

  3. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

  4. Ferjemøte om Hjelmeland: - Jeg er forsikret om at saken blir tatt opp på høyeste hold

  5. Brann i søppeldunk på Arkaden

  6. Oilers’ Champions League-motstander er klar

  1. Markus Henriksen
  2. Herrelandslaget fotball
  3. Hull City