Belgisk toppsyklist omkom etter velt

Syklisten Bjorg Lambrecht mistet mandag livet etter å ha truffet en kulvert under Polen rundt. Han ble erklært død vel to timer etter ulykken.

Bjorg Lambrecht (til venstre) tok VM-sølv i ungdomsklassen i VM i fjor.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Tragedien skjedde på den 150 kilometer lange etappen fra Chorzów til Zabrze. De første rapportene fra cyclingnews.com var at Lambrecht var for hardt skadet til å kunne bli hentet av et ambulansehelikopter. Han ble sendt til sykehus i ambulanse.

Noen timer senere mandag kommuniserte laget hans Lotto-Soudal at det unge talentet omkom i ulykken. «Hvil i fred, Bjorg» sto det på lagets hjemmeside.

Lambrecht kjørte på en betongkulvert da han var oppe i stor fart. Uhellet skjedde fem mil før mål på tredje etappe. Det skal ha vært småglatt asfalt i området der 22-åringen mistet kontrollen.

Lotto-syklisten hadde ingen sjanse til å holde seg på sykkelen.

I fjor ble Lambrecht nummer to i VM for U-23-syklister i Østerrike. Han var i ferd med å skape seg en toppkarriere etter flere sterke resultater denne sesongen.

Carl Fredrik Hagen er eneste nordmann som deltar i Polen rundt. Han sykler for samme lag som Lambrecht.

Sykkelverdenen i sorg

Fabio Jakobsen fra Nederland vant etappen etter en massespurt, men han ble senere disket for å ha dyttet en konkurrent like før mål. Det ble uansett helt uviktig da det ble klart at Lambrecht hadde mistet livet.

– I dag betyr ikke resultatet noe som helst. Jeg er knust etter å ha hørt dagens tragiske nyhet. Jeg sender mine dypeste kondolanser til Bjorg Lambrechts venner og familie og alle i Lotto Soudal, sier Bora–Hansgrohe-rytteren Pascal Ackermann, ifølge lagets Twitter-konto.

Resten av sykkelverden sørger etter at Lambrecht mistet livet.

– Livet er urettferdig iblant. Så, så ung, med masse igjen å gjøre, skriver Movistar på Twitter.

Flere andre profflag har også sendt sine kondolanser.

(©NTB/100%)

Publisert: