Ekspertens spådom: Derfor skjer det noe spektakulært i nattens Brækhus-kamp

Cecilia Brækhus (36) er tilbake i USA. Det skal ikke gå upåaktet hen, sier tidligere proffbokser.

Cecilia Brækhus og Kali Reis går i ringen i Los Angeles natt til søndag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Ca 05.00 natt til søndag går Brækhus i ringen i Carson like utenfor Los Angeles. «The First Lady» er storfavoritt mot amerikanske Kali Reis (32). Hun har 13 seirer og seks tap i karrièren. Brækhus på sin side er ubeseiret etter 32 kamper.

Oppgjøret er også 36-åringens store sjanse til å slå gjennom i USA. Duellen med Reis vises på HBO, og skulle Brækhus varte opp med en maktdemonstrasjon i natt, kan det bety store muligheter i statene. Det er første gang hun bokser i USA siden 2008.

Cecilia Brækhus har fått til det meste, men har likevel mye å bevise i nattens kamp utenfor Los Angeles.
Les også

Scenene som møtte Brækhus i natt, tok henne på sengen

Spår at noe spektakulært skjer

Nettopp det gjør at tidligere proffbokser Roar Petäjämaa har forventninger til duellen.

– Jeg tror vi kommer til å se noe nytt av Cecilia, som kommer til å være spektakulært. Hun satser nok på å få oppmerksomhet med det hun gjør i ringen. Hun har større grunn til å imponere i kveld. For blant dette publikumet, er det ingen som kjenner henne. Hun skal få dem skal bli glad i henne og ta henne til seg. Jeg tror det kommer til å trigge henne ekstra, det presset, sier Roar Petäjämaa.

– Det kan være at hun må gi enda mer av seg selv og ta enda større sjanser. Noe som innebærer at hun må åpne seg litt mer, sier Thomas Hansvoll, Viasat-kommentator og tidligere bokser.

Thomas Hansvoll mener flere faktorer gjør nattens kamp mer spennende enn man kanskje skulle tro på forhånd.
Les også

Brækhus: – Jeg får masse spørsmål om jeg kjenner på presset, men det er lenge siden jeg har vært så rolig

Massivt press

De er begge klokkeklare: Brækhus er favoritt mot Reis, som tidligere har bokset i tyngre vektklasser. Men de har litt forskjellige syn på hvor lett det blir.

– Jeg tror Cecilia vinner på knockout. Jeg tror det blir en maktdemonstrasjon. Sjansen for at hun taper er særdeles liten. Skal det skje må Brækhus være uoppmerksom, eventuelt må hun ikke være godt nok forberedt kondisjonsmessig, sier Petäjämaa.

Han legger likevel ikke skjul på at presset på Brækhus kan ha betydning for vinnersjansene.

– Det er mye som står på spill. Hun har et massivt press på seg for å levere om hun skal slå igjennom i USA. Hun har byttet trener, forlatt Norge og er på en ny plass. Det kan påvirke boksingen og hvordan hun reagerer i ringen, sier han.

Hansvoll: Jeg er litt bekymret

Thomas Hansvoll peker på mange av de samme faktorene når han skal vurdere kampen.

– Jeg er litt bekymret, faktisk, sier mannen med 32 proffkamper under beltet.

– Jeg har Cecilia som favoritt, det har jeg jo, men jeg er ikke så skråsikker som jeg har vært i mange andre kamper. Det er mange faktorer som spiller inn: Hun har vært mester lenge, så det krever sitt å motivere seg gang på gang. Så er det ingen hemmelighet at Cecilia begynner å trekke litt på årene. Dessuten møter hun en bokser som er stor og sterk, som kommer fra to vektklasser ovenfra, sier Hansvoll.

Han trekker også frem at det har vært mye oppstyr rundt Brækhus inn mot kampen. «Masse intervjuer og ståhei» kan ta energi, sier Hansvoll, som mener det kan bli avgjørende hvordan de to damenes stil passer mot hverandre.

– Det er sånne ting som gjør at det fort kan bli mer spennende enn det i utgangspunktet var, sier den tidligere proffbokseren.

PS. Nattens kamp mellom Cecilia Brækhus og Kali Reis sendes på VG+.

Publisert: