Nent med ny Bundesliga-avtale: – Haaland-effekten er reell

Bundesliga-interessen i Norge har eksplodert etter Erling Braut Haalands overgang til Borussia Dortmund. Nå blir tysk fotball å finne på Viaplay fram til 2025.

Det er ellevill interesse for Erling Braut Haaland blant norske fotballentusiaster, melder Nent, som nylig har utvidet sin avtale om Bundesliga-rettigheter. Foto: Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Nent Group skriver mandag at de har sikret seg eksklusive rettigheter til å vise tysk Bundesliga i hele Norden fram til 2025. Dermed kan fotballinteresserte nordmenn vente seg mer enn 300 direktesendte Bundesliga-kamper på Viaplay årlig i tiden framover.

TV-giganten er virkelig i vinden om dagen. Nylig sikret Nent seg rettighetene til å vise Premier League i Norge i seks år fra sommeren 2022. I tillegg overtar de som formidler av VM og verdenscup i alle nordiske skigrener og alpint fra 2021/22-sesongen.

  • Har du lest denne saken? Stor TV-oversikt: Her kan du se sport i årene som kommer

Erling Braut Haalands imponerende start i Borussia Dortmund har gjort at flere nordmenn har fått øynene opp for den tyske toppdivisjonen i fotball de siste dagene. Det har ført til rekordhøye seertall.

– De tre første kampene til Erling Braut Haaland er de mest sette Bundesliga-kampene på Viaplay noensinne, med kampen mot Köln (24. januar) som den mest sette. Denne kampen hadde nesten fire ganger så mange seere som vår Bundesliga-rekord fra før Haaland ble Dortmund-spiller, sa Thomas Horn, kommunikasjonsrådgiver i Nent, til Aftenposten forrige uke.

Sportssjef i Nent Group, Cecilia Gave, forteller at seertallene er på høyde med tall som Manchester United og Liverpool genererer i FA-cupen.

– Haaland-effekten er reell, sier hun til Kampanje mandag.

Viaplay og Viasport skal fortsette å dekke tysk fotball med norske eksperter, kommentatorer og egne studiosendinger.

(©NTB)

Publisert:
  1. Erling Braut Haaland
  2. Bundesliga

Mest lest akkurat nå

  1. Ny studie på demens: – Funnene er oppsiktsvekkende

  2. Volden på Vaulen badeplass: Tre gutter tiltalt etter at 15-åring ble slått bevisstløs

  3. Fjell­bygda nektet å dø. Nå har de store planer

  4. «Dette går ikke, Viking. Berntsen kan ikke få en slik avskjed»

  5. Er norsk statsborger og disponerer leilighet i Norge. Må likevel på karantenehotell: – Dette er internering

  6. Hver kveld klemmer hun hode­puten til Maria og sier god natt til en datter som ikke lenger lever