Nent med ny Bundesliga-avtale: – Haaland-effekten er reell

Bundesliga-interessen i Norge har eksplodert etter Erling Braut Haalands overgang til Borussia Dortmund. Nå blir tysk fotball å finne på Viaplay fram til 2025.

Det er ellevill interesse for Erling Braut Haaland blant norske fotballentusiaster, melder Nent, som nylig har utvidet sin avtale om Bundesliga-rettigheter.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Nent Group skriver mandag at de har sikret seg eksklusive rettigheter til å vise tysk Bundesliga i hele Norden fram til 2025. Dermed kan fotballinteresserte nordmenn vente seg mer enn 300 direktesendte Bundesliga-kamper på Viaplay årlig i tiden framover.

TV-giganten er virkelig i vinden om dagen. Nylig sikret Nent seg rettighetene til å vise Premier League i Norge i seks år fra sommeren 2022. I tillegg overtar de som formidler av VM og verdenscup i alle nordiske skigrener og alpint fra 2021/22-sesongen.

  • Har du lest denne saken? Stor TV-oversikt: Her kan du se sport i årene som kommer

Erling Braut Haalands imponerende start i Borussia Dortmund har gjort at flere nordmenn har fått øynene opp for den tyske toppdivisjonen i fotball de siste dagene. Det har ført til rekordhøye seertall.

– De tre første kampene til Erling Braut Haaland er de mest sette Bundesliga-kampene på Viaplay noensinne, med kampen mot Köln (24. januar) som den mest sette. Denne kampen hadde nesten fire ganger så mange seere som vår Bundesliga-rekord fra før Haaland ble Dortmund-spiller, sa Thomas Horn, kommunikasjonsrådgiver i Nent, til Aftenposten forrige uke.

Sportssjef i Nent Group, Cecilia Gave, forteller at seertallene er på høyde med tall som Manchester United og Liverpool genererer i FA-cupen.

– Haaland-effekten er reell, sier hun til Kampanje mandag.

Viaplay og Viasport skal fortsette å dekke tysk fotball med norske eksperter, kommentatorer og egne studiosendinger.

(©NTB)

Publisert:
  1. Erling Braut Haaland
  2. Bundesliga

Mest lest akkurat nå

  1. Stjålet bil kolliderte med politibil – 25-åring siktet for flere forhold

  2. Fire av ti koronapasienter legges inn av andre årsaker

  3. La ned blom­ster og lys etter døds­ulykken i Stav­anger

  4. Svanhild Slåttsveen Cope (82) er i superform. Her er et seksukers styrkeprogram for eldre.

  5. – Å ta naturen inn i hjemmet vil være en viktig del av trend­bildet i tiden som kommer

  6. Etterlengtet snødryss i Sirdal