Henriksen om marerittet i England: – Det har vært veldig frustrerende og urettferdig

Etter over et halvt år i kulden i Hull City, får Markus Henriksen (27) endelig spilletid etter overgangen til Bristol City. Nordmannen mener at situasjonen burde blitt håndtert annerledes.

Publisert: Publisert:

Markus Henriksen har lagt bak seg en frustrerende periode i Hull City. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

 • Håkon Østmoe Brandsnes
Les også

Henriksen får bytte klubb i januar

– Situasjonen er blitt håndtert på en måte som er veldig dårlig for begge parter, sier Markus Henriksen ifølge lokalavisen Bristol Post etter låneovergangen fra Hull City til Bristol City.

Da 27-åringen ble kåret til banens beste spiller i 3–2-seieren mot Derby i debuten for Bristol City forrige uke, hadde han ikke spilt klubbfotball siden 5. mai i fjor.

Det til tross for at han var kaptein for Hull forrige sesong. Henriksen hadde bare noen måneder igjen av kontrakten sin med «The Tigers» da han forlenget den med ytterligere ett år i mars i fjor.

Ifølge lokalavisen Hull Daily Mail var dette ren business for at klubben skulle å få en overgangssum ved et salg om sommeren. En overgang fant derimot aldri sted, og ettersom Hull allerede hadde signert en erstatter, havnet Henriksen i kulden.

– Det har vært veldig frustrerende. Jeg vil også kalle det urettferdig, sier Henriksen i forkant av helgens kamp mot ligaleder West Bromwich.

Da en overgang ikke gikk i boks i sommer, visste Markus Henriksen at han ikke kom til å spille mer for Hull City. Her er han som kaptein for klubben forrige sesong. Foto: ALAN WALTER / X03818

«Helt ferdig» med Hull City

Trønderen trente med Rosenborg i desember, og Eirik Horneland og co. var interesserte i få til en overgang, men i stedet gikk Henriksen på lån til Bristol City ut sesongen.

Henriksen sier at han ikke vet hva som skjer når kontrakten hans går ut i sommer, annet enn at han er «helt ferdig» med Hull City. Han hevder at han fikk flere tilbud i sommer, men ble ikke overbevist før Bristol City kom på banen.

– I begynnelsen er det bare et lån, men som fotballspiller kan du ikke tenke på hva som skjer etter sommeren. Jeg må bare fokusere på å gjøre mitt beste på trening og i kamp, sa Henriksen på en pressekonferanse i går.

Takknemlig for landslagsspill

Ettersom han ikke fikk noe spilletid for Hull City, er han svært takknemlig for at han likevel fikk sjansen av Lars Lagerbäck på landslaget.

– Det har vært tøft. Jeg har trent hardt og heldigvis fikk jeg lov til å være med på landslaget og spille fem-seks kamper der, selv om jeg ikke fikk spille for Hull, sier 27-åringen.

Etter 3–2-seieren mot Derby, tapte Bristol City 1–0 mot ligatoer Leeds på lørdag. Nå håper de å slå tilbake mot ligaleder West Bromwich i helgen.

Bristol City er for øyeblikket nummer sju på det nest øverste nivået i England.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Helsetilsynet mener Sirdal har begått flere lovbrudd i behandlingen av gravid kvinne

 2. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

 3. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

 4. Ferjemøte om Hjelmeland: - Jeg er forsikret om at saken blir tatt opp på høyeste hold

 5. Brann i søppeldunk på Arkaden

 6. Oilers’ Champions League-motstander er klar

 1. Hull City
 2. Markus Henriksen
 3. Championship
 4. Engelsk fotball
 5. Rosenborg BK