Nordmann hylles før viktig turnering: – Hans enorme talent er udiskutabelt

Viktor Hovland (21) kan i løpet av få dager ha sikret seg plass på PGA-touren i golf. På veien mot milepælen hylles den unge nordmannens «enorme talent».

Viktor Hovland kjemper for PGA-tourkortet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Torsdag starter den andre av tre finaleturneringer på PGAs B-tour. Den går i den amerikanske delstaten Idaho. I potten ligger nye viktige poeng i kampen for å sikre seg det ettertraktede PGA-kortet.

De 25 spillerne som presterte best i den ordinære B-touren er allerede sikret PGA-tourspill neste sesong. Ytterligere 25 spillere får PGA-rettigheter etter de tre finaleturneringene.

Viktor Hovland ble nummer 11 i den første av dem sist helg. Foran seg hadde han i tillegg én av spillerne som allerede er sikret PGA-status. Dermed ligger han på tiendeplass av de 25 som så langt er inne på PGA-touren.

Rahm foran

Torsdag starter jakten på en ny framskutt plassering og nye viktige poeng i Boise, Idaho. Alt tyder på at PGA-billetten er sikret dersom han kopierer sist helgs prestasjon.

Hovland har vist stabilt solid form de siste månedene og har høstet lovord for sitt spill fra mange hold. Nå trekkes han igjen fram som en av golfsportens aller mest fremadstormende og spennende spillere.

ESPN-journalist Mark Schlabach rangerer nordmannen som den nest beste spilleren i verden under 25 år akkurat nå. Foran seg på lista har Hovland kun spanjolen Jon Rahm.

24 år gamle Rahm er i øyeblikket nummer seks på verdensrankingen og har allerede vunnet tre turneringer på PGA-touren.

Udiskutabelt

Seirer der har også to andre stjerneskudd, Collin Morikawa (22) og Matthew Wolff (20), som i likhet med Viktor Hovland har gått over i proffenes rekker denne sesongen.

ESPN-journalist Schlabach konkluderer imidlertid med at «Hovland trolig er den mest talentfulle av de tre».

– Selv om Hovland ikke har vunnet som profesjonell ennå, er hans enorme talent udiskutabelt, skriver han videre i omtalen av nordmannen.

Med full klaff i de to gjenstående finaleturneringene kan også Hovland sikre seg utvidede rettigheter på PGA-touren neste sesong. Skulle han toppe listen over spillere som ikke allerede hadde sikret seg PGA-kortet før finalen, er han blant annet sikret spill i prestisjetunge Players Championship.

Kristoffer Ventura spiller også samme sted i helgen og er allerede sikret PGA-tourspill neste sesong.

Publisert: