Nå er Molde-profilen skadefri. Likevel er hun uaktuell for laget.

Mona Obaidli (22) er tilbake etter korsbåndskaden, men det kan likevel gå minst en måned før hun spiller kamp.

Publisert: Publisert:

Mona Obaidli sammen med trener Helle Thomsen (t.v.) lagvenninne Vilde Nerås og lege Jens-Meinhard Stutzer før hjemmekampen mot Sola i oktober i fjor. Foto: Kjell Langmyren

 • Trond Hustad
  Rbnett

Molde Håndballklubbs unge støttespiller har vært på sidelinja siden korsbåndet røk på trening 1. mars i fjor, rett etter at hun ble tatt ut til samling med rekruttlandslaget.

Det ble anslått at rehabilitering og opptrening etter operasjonen ville ta rundt 12 måneder.

Les også

Molde-spiller til europeisk storklubb: – Jeg kunne ikke si nei

Vil ikke ta noen sjanser

Etter det Rbnett erfarer ble hun for kort tid siden medisinsk klarert for spill, men hun er fortsatt uaktuell for laget i hjemmekampen mot Oppsal søndag.

– Jeg er friskmeldt, men ikke klar til kamp. Tiden vil vise når jeg er tilbake, sier Obaidli.

Bakspilleren bekrefter at hun ikke vil ta noen sjanser før hun er sikker på at det er riktig med comeback både fysisk og mentalt.

– Det er derfor vi venter, men jeg kommer tilbake så fort jeg kan, sier Obaidli, som legger til at vurderinga gjøres i samråd med Helle Thomsen.

Les også

Hun er ferdig i Molde HK etter sesongen. Nå åpner hun for å gi seg seg med håndballen

Mona Obaidli får en klem av storesøster Anniken før hjemmekampen mot Storhamar 5. mars i fjor, fire dager etter at hun pådro seg en alvorlig kneskade på trening. Til høyre Hilde Bjørsvik. Foto: KJELL LANGMYREN

Må vente minst en måned

– Mona er ikke klar for spill ennå, vi følger planen. Det er vanskelig å si når hun er på banen igjen, men jeg tenker at det vil gå minst en måned til, sier den danske treneren.

Hun må også klare seg uten Martine Smeets resten av sesongen. Den nederlandske venstrevingen er som Rbnett meldte torsdag klar for den franske storklubben Metz.

Det har blitt både lite spilletid og få scoringer på Smeets denne sesongen, men treneren slår fast at MHK mister en verdensmester.

– Vi mister også en kant som kan stå toer i forsvaret og det får stor betydning for det 5-1-forsvaret vi har arbeidet masse med og som vi brukte i det meste av kampen mot Aker sist. Når vi spiller 6-0 i forsvar har hun også stått på en back. Vi mister en flink spiller både på og utenfor banen, sier Thomsen.

Viktig hjemmekamp søndag

Årets første kamp mot Aker ble en nedtur for Molde-damene som tapte 22-24 i Molde Arena for to uker siden.

Søndag venter ny hjemmekamp mot Oppsal, som også er blant MHKs konkurrenter midt på den jevne eliteserietabellen.

– Alle kampene mot Aker de to siste sesongene har blitt avgjort de siste minuttene og slik kan det bli igjen. Vi arbeider riktig bra på trening og håper det skal gi oss to poeng på søndag, sier treneren.

Hun er samtidig klar på at MHK må prestere på høyt nivå for å vinne kampen.

– Oppsal er et lag med mange gode spillere. De har god keeper, hurtige kanter, en sterk linjespiller, bakspillere med gode skudd og en klok playmaker, sier Thomsen.

Må stoppe storscorer

Eira Aune er Oppsals toppscorer med 81 mål på 12 kamper. Hun er nummer tre på lista så langt i sesongen, bare slått av Vipers-stjernen Heidi Løke (89) og Storhamars Emilie Hovden (84).

Til sammenligning har Anniken Obaidli (56) og Marit Molid (50) og Hege Løken (46) scoret mest for Molde så langt i sesongen.

Før helgas serierunde ligger MHK på sjetteplass med elleve poeng, mens Oppsal er nummer ni med ni poeng. Molde er inne i en viktig periode og trenger sårt noen seiere for å henge med på øvre halvdel av tabellen.

Framover kommer kamper mot Follo, Tertnes, Fana og Gjerpen som bør gi god uttelling før de tøffe oppgjørene mot medaljekandidatene Vipers, Storhamar og Byåsen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Helsetilsynet mener Sirdal har begått flere lovbrudd i behandlingen av gravid kvinne

 2. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

 3. Ferjemøte om Hjelmeland: - Jeg er forsikret om at saken blir tatt opp på høyeste hold

 4. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

 5. Brann i søppeldunk på Arkaden

 6. Oilers’ Champions League-motstander er klar

 1. Molde HK
 2. Håndball