Sverige kriget seg videre i håndball-EM

Sverige trengte bare å unngå tosifret tap mot poengløse Polen for å ta seg videre i håndball-EM, men laget slet seg til seier 28–26 og fikk stående applaus.

Jesper Nielsen (til h.) var meget god innledningsvis i EM, men han satt på benken med vondt kne da avansementet ble sikret mot Polen tirsdag. Trolig har han spilt ferdig i mesterskapet der Norge er blant motstanderne i hovedrunden. Foto: Björn Larsson Rosvall, TT via AP / NTB scanpix

  • NTB-TT
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Publikum i Scandinavium i Göteborg var fornøyd med det de fikk se, men svenskene har langt fra imponert like mye som Norge, som blir en av motstanderne i hovedrunden i Malmö.

Polen ledet med inntil tre mål i første omgang, men Sverige ledet 14–13 til pause. Hjemmelaget viste seg som det beste også i 2. omgang og var oppe i 26-21-ledelse før Polen skapte litt spenning med tre mål på rad. Omgangen endte med samme sifre som den første, og dermed ble det svensk tomålsseier.

Les også

Sagosens siste melding til Trondheim: – Tusen takk

Les også

Børsen: Bergerud med ny praktkamp

Sverige tar ikke med seg poeng til hovedrunden. Slovenia ble gruppevinner med tre strake seirer og har i likhet med Norge to poeng med seg videre. Island og Portugal er også klare for hovedrunden i Malmö, mens avslutningen av gruppe E onsdag avgjør om Ungarn eller Danmark blir det siste laget.

Om Ungarn tar poeng fra Island, er verdensmester Danmark ute. Med islandsk hjelp kan danskene derimot sørge for at det blir fire nordiske lag i hovedrunden i Malmö.

Les også

Birger Løfaldli kommenterer: Det var rart og ukjent for ham. Nå er ingenting merkelig

Sverige møter Portugal i sin første kamp fredag og Norge i den neste søndag. Det blir sannsynligvis uten forsvarskjempen Jesper Nielsen, som var en av lagets beste innledningsvis i EM. Han satt på benken tirsdag med en kneskade som kan sende ham ut av mesterskapet.

– Det kjennes ikke bra, sa han tirsdag til svensk radio.

Publisert:
  1. Håndball-EM

Mest lest akkurat nå

  1. Boblende start på ute­livet: – Helt fan­tastisk!

  2. Mistet lappen etter å ha blitt tatt i 184 km/t

  3. Se stor over­sikt: Her ble folk i Stavanger og Sandnes korona­smittet i april

  4. Butikk­ansatt på Kvadrat korona­smittet

  5. – En ny epoke for oss i Stangeland Maskin

  6. Denne landlige boligen er solgt 1,2 millioner over prisantydning