Landslagsprofilen skjøt Vipers til NM-gull med «hemmelig» skade: – Tror det skal ordne seg

På tross av småskader på flere sentrale spillere tok Vipers Kristiansand sitt tredje strake NM-gull.

Emilie Hegh Arntzen ble toppscorer i NM-finalen mot Storhamar. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

 • Sondre Moen Myhre
  Sondre Moen Myhre
  Journalist, Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Vipers Kristiansand – Storhamar 29–26

For etter at Norge kom på fjerdeplass i VM, er det flere av de nybakte NM-vinnerne som har «hanglet».

Kampens store spiller og toppscorer, Emilie Hegh Arntzen, spilte blant annet finalen med en til nå ukjent skulderskade.

– Jeg kjenner at den sitter på, det gjør jeg. Det går fint. Jeg får hjelp av fysioene hjemme. Så jeg tror det skal ordne seg, sa hun hemmelighetsfullt uten å ville utdype særlig mer etter finalen.

Så den gjorde litt vondt i dag også?

– Ja, men det går fint. Jeg tåler det.

Arntzen har tidligere også slitt med vond skulder og fikk blant annet i 2016 fire dagers kasteforbud på grunn av en slik skade. Hun mener uansett at det ikke er kroppen som er mest sliten etter mesterskapet i Japan.

– Jeg merker det kanskje mest i hodet etter et så langt opphold som et mesterskap er. Det er deilig å ha hatt litt ferie hjemme, fortalte finalens store spiller.

Neseknekk og Reistad-comeback

Arntzen var langt fra den eneste som fikk kjenne på at det kan være tøft å spille VM i håndball. Hjem fra mesterskapet kom også Heidi Løke med en knekt nese. Før NM-finalen fikk hun «rettet» den opp igjen.

– Det var faktisk verre å knekke den på plass enn å knekke den. Det skal jeg ærlig innrømme. Han brukte noen forsøk på å få den på plass igjen også. Så den satt godt, sa Løke og spøkte med at nesen «endelig er rett igjen».

Tilbake fra et syv måneders skademareritt var også stortalentet Henny Ella Reistad. Før kampen fikk hun ekstra stor applaus fra det rosa publikumet.

– Det er noe jeg har ventet veldig, veldig lenge på. Å få komme tilbake i denne kampen betyr veldig mye, sa Reistad etterpå.

Heidi Løke scoret fem mål mot gamleklubben. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Ubarmhjertig Løke og skade på VM-profil

Underveis i finalen fikk også Vipers skadetrøbbel da Malin Aune hinket av banen etter åtte minutter.

– Hun har fått en smell i kneet. Så håper vi at det ikke er veldig alvorlig, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad etter kampen.

Før Aunes skade hadde Vipers tatt kontroll over finalen, godt hjulpet av en meget opplagt Heidi Løke. For ett år siden spilte hun NM-finale for nettopp Storhamar mot sitt nye lag Vipers. Det endte i 25–31-tap.

I rosa drakt endte det med seier og fem mål på superveteranen.

– Det var utrolig godt å vinne gull igjen, sa hun om hvordan det var å slå gamlelaget og innkassere sin fjerde NM-tittel.

Gro Hammerseng-Edin ble tildelt «Håndballstatuetten» for sine prestasjoner på håndballbanen i pausen av NM-finalen. Prisen ble utdelt av statsminister Erna Solberg og håndballpresident Kåre Geir Lio. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Overkjøring før nestenkollaps

Etter å ha ledet komfortabelt 15–11 til pause, giret Vipers opp både ett og to hakk til i den andre omgangen. Arntzen var, tross vond skulder, i det umulige hjørnet og banket inn åtte mål. Med det ble hun finalens toppscorer.

Men da det gjensto 15 minutter igjen av finalen, og Vipers ledet med åtte mål, slapp de Storhamar tilbake igjen i kampen.

– Det var en del juleferiefeil, men alt i alt er vi fornøyd med å ta medaljen, mente en litt irritert Arntzen etter nestenkollapsen.

Ledelsen ble likevel aldri mindre enn to mål. Og til slutt var det comeback-Reistad som scoret målet som sikret Vipers gullet.

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg ble litt nervøs. Det var veldig deilig å sette målet som ble spikeren i kisten, sa Reistad.

Publisert:
 1. Håndball
 2. NM
 3. Heidi Løke

Mest lest akkurat nå

 1. 29 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

 2. Nye regler om farts­grenser på sjøen

 3. Svensk kvinne i 70-årene fikk blodpropp etter AstraZeneca-vaksine

 4. Naboer reagerer på Velde Pukks planer: – Det blir en jevn strøm av lastebiler her

 5. Gunnar Garfors har reist Norge rundt i ni måneder. Her er hans beste tips for unike turer

 6. FULL OVERSIKT: Oppda­terte tall for smittede og døde – sjekk din kommune