Sturridge avgjør hvor lenge Rodgers sitter

Presset øker på Liverpool-manageren. Kampen i dag kan bli et veiskille.

Med Daniel Sturridge tilbake har Liverpool begynt å plukke poeng. Brendan Rodgers er avhengig av sin målfarlige spiss.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Mye tyder på at nøkkelen til fremtidig suksess for Rodgers som Liverpool-sjef, avhenger av at Liverpool holder følge med teten i Premier League.

Direkte klokken 14.30: Everton-Liverpool

Derfor er resultatene mot Everton søndag, Tottenham på bortebane deretter, og så to hjemmekamper mot Southampton og Bournemouth, avgjørende for om det blir manager-skifte eller ikke på Anfield.

Daniel Sturridge scoret to av målene da Liverpool slo Aston Villa 3-2, og viste takter Brendan Rodgers har savnet siden Luis Suarez forlot klubben. Skadeplagede Sturridge har dermed signert 37 mål på 57 kamper, og med 0,65 scoringer pr. kamp er han den mest effektive Liverpool-spissen siden Premier League så dagens lys.

Foran kjente spillere som Fernando Torres (0,64),Luis Suarez (0,63), Michael Owen(0,55) og Robbie Fowler (0,48).

Les også

TV 2 vant kampen om Premier League

Håp om bedring

I SLAG: Daniel Sturridge scoret Liverpools andre og tredje mål mot Aston Villa forrige helg.

I sin tid i Liverpool kunne Sturridge allerede ha spilt vel 100 kamper, men skader har ødelagt mye. I sommer ble han sendt til USA for å gjennomføre en hofteoperasjon, og i ølge det amerikanske legeteamet som opererte Sturridge, så vil en vellykket hofteoperasjon også bidra til at 26-åringen vil unngå alle strekkskadene som har plaget ham tidligere.En som virkelig håper at operasjonen var vellykket, er Brendan Rodgers. Han er nå inne i sin fjerde sesong som manager, noe som betyr at han er den første manageren siden 1950-årene som har vært så lenge i klubben uten å ha vunnet noe. Hans forgjenger Kenny Dalglish vant Ligacupen og nådde en FA-cup-finale, men fikk til tross for det sparken. Før det fikk Roy Hodgson kun med seg 20 kamper som Liverpool-manager før han ble vist på dør.

Nå lever Rodgers på nåde, og kun flere Sturridge-fulltreffere og jevn poengfangst synes å være det som kan redde hans videre karriere som Liverpool-manager.

Les også

Rooney i fersk TV-dokumentar: - Jeg elsket å skrive dikt

Gnisninger

Mye tyder på at Liverpools amerikanske eiere har merket seg Rodgers-uttalelsene de siste dagene om at han kunne gjort Liverpool til et vinnerlag, hadde han bare hatt de beste spillerne. Spillet og målene til Daniel Sturridge var beviset på det i følge Rodgers.

Om uttalelsene forleden dag har falt i god jord hos eierne av Fenway Group, gjenstår å se. Det Rodgers sa kunne vanskelig tolkes annerledes enn at det var kritikk mot de amerikanske sjefene som mer eller mindre selv bestemmer hvilke spillere de skal hente.

Uenighet om kjøp av spillere er ikke noe nytt tema i forholdet mellom Liverpool-manageren og dem som betaler hans lønn. I august i 2012 var den nyansatte manageren ivrig i jakten på å sikre seg underskriften til Clint Dempsey. Fulham-profilen var tilgjengelig , men valgte Tottenham da Liverpool-sjefene ikke var villig til å betale 70 millioner for australieren.

Samtidig jaktet Liverpool på Daniel Sturridge, men den daværende Chelsea-spilleren var kun interessert i en permanent overgang, mens Rodgers prøvde å låne ham. Det sa Sturridge nei til, og ble først Liverpool-spiller for ca. 120 millioner kroner i januar 2013. ## Ble hvilt

Sturridge sto over torsdagens europaliga-oppgjør mot Sion, men spiller ventelig sammen med Danny Ings på topp hos Liverpool i og med at Christian Benteke nylig er tilbake etter skade.

Etter to seirer i sesongåpningen, ble det to tap og seks uavgjorte resultater før det ble tre poeng mot Aston Villa. Mot 2. divisjonslaget Carlisle måtte en ty til straffespark for å avansere fra 3. runde i Ligacupen, noe som har bidratt til at spekulasjonene er mange rundet Merseyside om mulige nye Liverpool-managere.

Carlo Ancelotti som kjenner engelsk fotball godt fra sin tid i Chelsea, og tidligere Borussia Dortmund-sjef Jürgen Klopp er nevnt som mulige arvtakere, men de som følger klubben tett tviler på at de to profilene er villig til å overta skulle Rodgers få sparken.

Vil ha kontroll på kjøpene

Det henger visstnok sammen med at det er to trenere som vil ha kontroll på hvilke spillere de vil ha i sine rekker. Det at Liverpool-eierne styrer mange av spillerkjøpene, kan bli en hemsko i klubbens eventuelle jakt på en ny, profilert manager.

Inntil videre er det Brendan Rodgers som styrer butikken. Nord-iren må håpe at Daniel Sturridge og Danny Ings kan fortsette det fine samarbeidet fra oppgjøret mot Aston Villa når Everton er motstander i naboduellen som blir omtalt som «The Friendly Derby».

– De var en trussel mot Villa-forsvaret og burde scoret flere mål, sa Rodgers etter kampen.

Liverpool-manageren kan kun håpe at Sturridge holder seg skadefri og fortsetter å score mål. Med Sturridge på banen har seierprosenten til Liverpool vært på 61, mens den har falt til 47 uten Sturridge.

Og enda mer trøst for Rodgers og Liverpool er det at Sturridge har scoret tre mål på de tre siste derbyene han har vært involvert i, og i to av kampene som innbytter. Noe som igjen betyr at han har scoret mot Everton i snitt hvert 39. minutt.

En skadefri Sturridge synes å være den beste garanti for bedre tider – både for Rodgers og Liverpool.

Kilder: Liverpool Echo, The Telegraph

Publisert: