Nye opptøyer i Frankrike: Tyske og ukrainske fans barket sammen

To personer skal være skadet etter bråk mellom tyske og ukrainske fans, melder AP.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Nok en gang preges EM-nasjonen av supporterbråk.

Etter flere dager med opptøyer, som toppet seg da russiske supportere angrep engelske fans lørdag kveld, hadde man håpet på en fredelig søndag i Frankrike.

Les også

UEFA advarer England og Russland - kan bli kastet ut av EM

Den gang ei. Søndag kveld kommer rapportene om at tyske og ukrainske fans har barket sammen i Lille, kun timer før møtet mellom de to nasjonene på banen .

Ifølge nyhetsbyrået AP er to personer lettere skadet som følge av bråket. Ifølge VG, som siterer den tyske avisen Kurier, skal 50 tyskere ha gått til angrep på ukrainske fans i ettermiddag.

På sosiale medier sprer bilder av opptøyene seg.

Et vitne NRK har snakket med, sier følgende:

— Vi sang sammen med tyske fans. så hørte vi noen rope bak oss. Da kom det folk løpende mot oss, og alle ble angrepet av maskerte menn. De kastet stoler og sparket folk. Etter 30 sekunder, kanskje ett minutt, så var det hele over. Før dette var det god stemning

En talsmann for politiet sier, ifølge NTB, at rundt 40 tyske supportere kastet bokser mot ukrainske fans i sentrum av byen i Nord-Frankrike. To ukrainere ble sendt til sykehus.

UEFA har advart Russland og England etter opptøyene i Marseille i helgen, om at det kan bli aktuelt å diskvalifisere landene fra EM om slåssingen skulle fortsette. Franske myndigheter har bestemt at alkohol skal forbys så godt det lar seg gjøre i nærheten av EM-stadion.

Publisert: