Uniteds kvinnedrakt vekker harme: - Er dette seriøst?

Manchester Untied og Adidas får kritikk på sosiale medier.

STOR FORSKJELL: Manchester Uniteds kvinnedrakt (til venstre) har langt dypere utringning enn den stjernene skal bruke i Premier League.
 • Sjur Magnus Bergstrøm
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Manchester United offentliggjorde lørdag drakten Wayne Rooney, Bastian Schweinsteiger og resten av stjernene skal spille med den kommende sesongen. Drakten er produsert av Adidas og har fått mye skryt for å være inspirert av draktene klubben spilte med på 1980-tallet.

Men Adidas, som overtok produseringen etter Nike denne sommeren, har også fått mye kritikk for damedrakten de selger. Den har betydelig dypere utringning enn herreversjonen.

— Seriøst, Adidas? Hvorfor er v-halsen så dyp i forhold til herredrakten? Noen av oss liker ikke å vise kløft, skriver Twitter-brukeren MUnitedgirl, i et innlegg som er delt cirka 300 ganger på mikrobloggtjenesten.

Det er vanlig at produsentene og klubbene selger drakter som passer bedre for kvinner, men de pleier å være helt identiske som spillerne bruker.

— Hva prøver Adidas å fortelle med dette designet? Jeg kaller det diskiminering. Nike gjorde aldri dette. Deres drakter så helt like ut og var rene i stilen, skriver brukeren videre

Negative reaksjoner

Mange andre har også reagert på Twitter. Her er noen av kommentarene på drakten:

— Det er sannsynligvis bra at Manchester United ikke har et kvinnelag, hvis det er disse draktene de måtte ha spilt i, skriver Daniel Handley.

— Kvinnedrakten er både forferdelig og diskriminerende. Synd, siden de gjorde en fantastisk jobb med herrenes drakt, mener Roy Aurstad.

— Dette er en skam. Kan ikke kvinner ha på seg vanlige drakter lenger? Den ligner overhodet ikke på herrenes, følger Lucy Morris91 opp.

— Det morsomme med Manchester Uniteds kvinnedrakt, er at damene kommer til å kjøpe herredrakten, skriver NaqliStark.

Storavisen The Telegraph har også omtalt saken og artikkelen har blitt delt over 2000 ganger på Facebook.

Les også

Manchester United-drakt rett fra 80-tallet

— Trygt og godt

Stavanger Aftenblads draktblogger Eivind Aare omtalte herrenes drakt i et blogginnlegg lørdag. Han mente at drakten var trygg, men litt kjedelig.

— Selve drakten er ganske så konservativ. Det er noen knapt synlige tonale tverrstriper, mens helheten i drakten minner veldig om de som ble brukt i sesongene 1982/83 og 1983/84. Selv stripene i kragen er de samme.

— Her er det liten tvil om at Adidas har satset trygt og godt. Supporterne forventer heller ikke de store sprellene i en slik tradisjonsrik drakt, skrev han.

Les også

 1. Di Maria får gigantbot av Manchester United

 2. Cantona kjøper seg inn i engelsk fotballklubb

 3. Høgmo: - Samuelsen kan bli en mann for fremtiden

 4. TV 2s nye Premier League-kommentator nekter å avsløre favorittlaget

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Manchester United

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi kan ikke kjøpe oss mening med livet

 2. 20-åring fra Stord omkom i trafikkulykke i Spania

 3. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 4. – Skal ikke barnet mitt få være med på juleshow?

 5. Bråstoppet å pakke hockeybagen da han ble millionær

 6. Deilig varme og dyre syklister