Norge uten en seier i sanden

Etter ni kamper i Stavanger Major har norske sandvolleylag ennå ikke vunnet en eneste kamp.

Publisert: Publisert:

SKUFFET:  Janne Kongshavn, bildet, og makker Victoria Kjølberg var skuffet over å ta tapt begge kampene i Stavanger Major onsdag. Foto: LARS KRISTIAN AALGAARD

 • Jan-erik Larsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

STAVANGER (Aftenbladet): Onsdagen startet med tre norske tap i herrenes kvalifisering. Så tapte alle de norske kvinnelagene sine første kamper, og klarte heller ikke å snu den negative trenden i de neste oppgjørene onsdag ettermiddag og kveld. Dermed er sjansene for et norsk kvinnelag i sluttspillet nå minimale.

Vilde Solvoll /Ingrid Lunde tapte 0— 2 for Meppelink/van Lersel fra Nederland og fulgte opp med nytt 0-2 tap for Bawden/Clancy fra Australia. Cindy Treland/Janne Pedersen røk 0-2 for Juliana/Antonelli fra Brasil og tapte med samme sifre for Borger/Büthe fra Tyskland.

Drama mot Polen

Det var stilt større forventninger til det norske førsteparet, Janne Kongshavn og Victoria Kjølberg, men med 0-2 tap for både Argentina og Polen, ser det mørkt ut også for disse.

Janne Kongshavn og Victoria Kjølberg hadde alle muligheter til å ta hjem førstesettet mot Gallay/Klug fra Argentina i sin første kamp onsdag. Duoen ledet kampen 19-17 og 20-19, men klarte ikke å ta hjem de nødvendige poengene. Det utnyttet Argentina, og avgjorde på sin første settball på 21-20 og vant settet 22-20. De norske jentene kom skjevt ut også i det andre settet og lå under 6-11 midtveis. De klarte aldri å tette den luken og Argentina tok hjem seieren i settet med 21-14 og kampen 2-0. Den siste kampen på hovedarenaen onsdag kveld ble en skikkelig thriller. Polske Kolosinska/Brzostek vant førstesettet 21-13, etter at de norske jentene mistet kontakten med polakkene midtveis i settet. I det andre kom Norge sterkt på slutten, begge lag hadde en rekke muligheter til å avgjøre og settet ble både utrolig langt og dramatisk. Først på 41-39 (!) klarte de polske jentene å få nødvendige to poengs forskjell. Dermed vant de kampen 2-0. — Nå er vi skuffet, medgir Janne Kongshavn.

-Vi burde fått mer ut av dette, men ble usikre og gjorde feil. Så får vi gå på med ny frisk torsdag, sier hun. Da møter det norske laget Liliana/Baquerizo fra Spania.

Herrene starter torsdag

Tre norske herrelag går inn i hovedrunden torsdag. Det er Iver Horrem (Aukra) / Geir Eithun (Førde), Lars Tveit Retterholt (Åmli) / Bjarte Usken (Hommersåk) og Øivind Hordvik (Bergen) / Morten Kvamsdal (Eidfjord). Derimot er de norske herrelagene i kvalifiseringen ute etter disse resultatene:

Ingrosso M./Ingrosso, Italia-Svein Solhaug/Daniel Bergerud, Norge 2-1 (18-21, 21-10, 15-12)

Christian Sørum/Runar Sannarnes, Norge-Virgen/Ontiveros, Mexico 0-2 (14-21, 17-21)

Losiak/Kantor, Polen-Mathias Berntsen/Lars Fredrik Tvinde, Norge 2-0 (21-13, 21-17).

Publisert:

Les også

 1. Lang vei til OL for Kongshavn

 2. Maaseide og Aas røk ut i kvalifiseringen

 3. Sandvolleyfesten i Stavanger blir større

Mest lest akkurat nå

 1. Stavanger-lege dømt for bedrageri og underslag

 2. Seks nye smittetilfeller i Stavanger

 3. Forbrukerrådet mistenker at Lyse driv prisjuks

 4. Nekter å forlenge levetiden for vindturbiner hvis ikke kommunene får mer penger

 5. Nå skal Viking satse på kvinnelaget - vil til Toppserien fortest mulig

 6. De savnede i Frafjordheiene er funnet av frivillige letemannskaper

 1. Volleyball