Nordkvelle med hat-trick da Odd sikret fjerdeplassen

Odd kjørte over Lillestrøm og vant 5-0. Det sikret Skien-klubben fjerdeplassen som gir europacupspill om Rosenborg vinner cupen.

Odd-spillerne feirer 5-0-seieren hjemme mot Lillstrøm søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Fredrik Nordkvelle gjorde ekte hattrick i annen omgang.

Odd har vært ett av de store formlagene i høst, noe som førte dem opp i medaljekampen. Forrige runde måtte telemarkingene se at en repetisjon av forrige års bronse glippe, men å sikre seg det som kan være den viktige fjerdeplassen var opp til Odd selv.

Med seier hjemme mot LSK ville ingen kunne ta igjen Odd på fjerdeplass. Med en liten formsvikt de siste rundene, var det flere spørsmål foran oppgjøret mot formsterke romerikinger.

– Det kommer til å bli tøffere og tøffere oppe i toppen med den satsingen som RBK og Molde har. I tillegg kommer Vålerenga, så for oss å være der oppe igjen er kjempebra, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til C More.

Les også

Svake Start reddet av Viking - Mjøndalen rykker ned

God start

Odd startet kampen godt og kom til flere gode avslutningsmuligheter det første kvarteret før scoringen til slutt satt. Pape Pate Diouf fant Bentley i boksen. Vingen tok med sin ballen videre inn i 16-meteren og avsluttet enkelt i mål bak målvakt Arnold Origi.

Resten av omgangen var jevnspilt, men det var vertene som skapte se store sjansene. Målvakt Origi måtte ut i full strekk da kenyaneren avverget et skudd fra Jone Samuelsen og en heading fra Oliver Occean. Lillestrøm slet med å komme til avslutninger, selv om gjestene ellers hang godt med.

Les også

Viking sendte Mjøndalen ned: - Dette gjør vondt

Overkjøring

I annen omgang var bortelaget sjanseløst i Skien. Espen Ruud banket et frispark fra 20 meter i stolpen, og returen falt i beina på Occean. Spissen satte enkelt inn sitt 15. mål i serien etter 54 minutter.

Bare tre minutter senere vant Odd ballen og satte fart fremover. Nordkvelle spilte vegg med Samuelsen og satte inn 3-0 med et flott skudd. En god kontring av hjemmelaget.

Utover i kampen ble det nærmest lekestue for vertene. LSK hadde ingenting å by på, og ni minutter før slutt puttet Nordkvelle sitt annet for kampen. Midtbanespilleren omsatte et knallhardt innlegg fra Ruud i scoring.

Nordkvelle ble oppgjørets store spiller da han fullførte sitt hattrick like før full tid. Odd stormet fram på høyresiden, og Håvard Storbæk la inn. Igjen hadde Nordkvelle posisjonert seg bra i boksen og headet inn 5-0. Odd-fansen krysser nok fingrene for at RBK vinner cupen om to uker.

– Vi får heie på Rosenborg i cupfinalen, sa Fagermo.

(©NTB)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk