«Det lukter nedrykk nå, men det er midlertidig»

SUPPORTERBLOGG: Det er fortsatt gode muligheter for at det kan snu for Stabæk.

TUNGT TAP: Dommer Trond Ivar Døvle med gult kort til Kamal Issah (nr. 20) i søndagens kamp mot Rosenborg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

 • Kenneth Haug
  Supporterblogger
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det har ikke alltid sett så feil ut denne sesongen. I alle hjemmekampene våre hadde vi fortjent poeng – mot Molde ble vi senket av to personlige feil, tapet mot Godset var et ran ved høylys dag, og mot Odd var det kun vår egen forbløffende ineffektivitet som stoppet oss fra å ta en fortjent seier.

Problemet er at vi har fått for mange slike øyeblikk denne sesongen. Gode lag gjør ikke de personlige feilene, klarer å vinne tross at Svein-Erik Edvartsen har hjerneblødning, og setter flere av sjansene.

Supporterblogger Kenneth Haug Foto: Privat

På bortebane har vi til gode å spille en eneste god kamp i år. Gang på gang har vi sett det samme mønsteret: Stabæk har mye ball, det er nesten ikke bevegelse framover, og det ender med en langpasning som selvfølgelig blir snappet opp av motstander. Kampen mot Rosenborg var et brudd på mønsteret, der ble vi istedenfor spilt lave i 90 minutter, men hadde man forventet noe annet mot Norges beste angrepslag?Signeringen av Agon Mehmeti fremstår som et tegn på dårlig kommunikasjon innen sportslig ledelse. Han er utvilsomt en svært god spiss når han spiller i 4-4-2, slik han er vant med i Sverige, men fungerer dårlig når han må være på topp alene.

Nok om det negative. Her er veien fram til ny Tippeligakontrakt, og kanskje også en hederlig plassering på tabellen:

Når Tippeligaen tar EM-pause, har vi spilt 13 runder. Skal Stabæk overleve, trenger vi trolig 10-11 poeng. I 16-lagsserien har ingen lag med mindre enn 8 poeng etter 13 runder overlevd, og gjennomsnittet ligger på 10,28. Per i dag har vi kun 4 poeng, men fordelen med fotball er at når poeng først kommer, kommer de gjerne fort.

Nå har vi fire seriekamper igjen før pausen, og bør ha muligheter til å plukke poeng i alle sammen. Viking og Tromsø hjemme, Brann og Start borte. La oss utnytte at Viking er i økonomisk krise, ødelegge nasjonaldagen for bergenserne, sende Tromsø på flyet hjem uten poeng, og forlenge Starts vanvittige rekke med kamper uten seier!

Klarer vi i hvert fall to seire i disse fire kampene, ser det betydelig lysere ut. Det finnes nok av eksempler å la seg inspirere av. Viking i 2012, Molde i 2013, eller hva med Bodø/Glimt i fjor? 13 kamper ut i sesongen sto de med 8 poeng, og en trener som sa i kamp etter kamp at han ikke kunne forvente av spillerne at de skulle vinne. Etter sommerpausen tok de plutselig seks strake seire, og klubben avsluttet sesongen med en solid 9. plass. Kan vi også trylle fram noen fine forsterkninger i sommer? En skadefri Johan Andersson kan være gull verdt.

Etter tapet mot Rosenborg var jeg, i likhet med de fleste andre, bunnløst fortvilet. Jeg var fristet til å mene at Billy McKinlay burde gå av samme kveld. Så tok den amerikanske siden av meg over. Tap mot Rosenborg på Lerkendal er tross alt ingen krise i seg selv. Vi må gjøre noe med det vi har. Skotten er vår trener, jeg blir overrasket om det skjer noe i sommer, og jeg tror han har mye mer i seg. Nå må han vise det. Poeng mot Viking og Brann, og det blir kjølig under føttene hans igjen. Seier mot Godset i cupen, og vi kan få troen på at dette blir en ålreit sesong, tross alt.

Det lukter nedrykk nå, men det er midlertidig. Dette kommer til å snu. Og det starter nå i mai.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages:

Publisert:
 1. Supporter
 2. Stabæk Fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Lover penger til ny E39 mellom Hove og Osli

 2. Olaug Lovise Sola er død

 3. Emil Iversen: – Jeg tror Bolsjunov gjør det med vilje

 4. UiS-professor er nummer to på FNB-lista

 5. En bakketopp igjen før normalt liv

 6. Stor lekkasje førte til omfattende vannskader