Kjempe-comeback sikret bronse for TIL i Audi Elite Cup

TILs småguttelag vant i dag bronsefinalen i Audi Elite Cup.

BRONSEGUTTER: Bak fra venstre: Stian Ryslett, Ulrik Sverdrup, Bryan Fiabema, Isak Vik, Emil Nordberg, Jesper Simonsen, Elias Johnsen, Didrik Hafstad, Vegard Brekke, Isak Aarøen, David Johnsen, Tom Høgli og Christian Markussen. Foran fra venstre: Peder Skjelstad, Daniel Bassi, Bork Bredrup, Jesper Robertsen, Thomas Isaksen, Aksel Lilleng og Christoffer Yndestad.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Dette er det beste resultatet TIL har hatt noen gang i turneringen. Men bronsen satt langt inne.

TIL lå under 1–3 mot Randers da det gjensto ti minutter av kampen, men strålende moral gjorde at «små-Gutan» snudde kampen og vant 4–3.

TIL ble med det beste norske lag i eliteturneringen.

– Tredjeplass i det selskapet her er selvsagt utrolig sterkt. Det har jeg ikke vært med på før i mine seks år i utviklingsavdelingen. Å møte de aller beste i Norden har alltid vært en vanvittig utfordring tidligere, sier trener Stian Ryslett.

Les også

Kan TUIL bevare kvalikplassen til Eliteserien?

Overtidsscoring

I bronsefinalen scoret Elias Nordmo Johnsen, Isak Kjelsrud Vik, Bryan Fiabema og Isak Hansen Aarøen.

Sistnevntes scoring kom på overtid.

– Vi bruker plasseringen mest som et objektivt tall til å se at det har vært en stor utvikling i laget det siste året. Det er uansett det viktigste fra et treners ståsted. Så er det selvsagt viktig å lære seg å vinne også, og i bronsefinalen viste vi at vi hadde den vinnermentaliteten som kreves i et sånt øyeblikk, fortsetter Ryslett.

Høgli fulgte med

Audi Elite Cup spilles i København og Tom Høgli har fått med seg flere av kampene - inkludert dagens bronsefinale.

– Det var kjempebra. Jeg har vært i garderoben og snakket med guttene. Jeg måtte rose de opp i skyene. Det var imponerende. Artig å se et TIL- lag kan hamle opp med det som sikkert er et av de beste lagene i Norden (Malmø) i denne årsklassen, sa Høgli etter første kamp i gruppespillet.

– Veldig gøy at Tom kommer og ser på, men ikke overraskende. Han er jo i en egen klasse hva angår gode holdninger og det å vise engasjement, sier Ryslett.

TILs småguttelag vant sin gruppe etter 2–1 over Malmø (Målscorer: Jesper Simonsen (2), 2–0 mot Honka (Målscorere: Isak Hansen-Aarøen og Bryan Fiabema) og 1–1 mot Amager (Målscorer: Bryan Fiabema).

I semifinalen ble det 0–3-tap mot Brommapojkarna, men i dag ble det altså en gedigen opptur med 4–3 mot Randers i bronsefinalen.

Publisert: