Caulker senket gamle lagkamerater

Stanget inn 1-0 målet da Cardiff slo Swansea.

Steven Caulker likte tydeligvis å score mot gamle kjente.
 • Jakob Priesner
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

I 2011/2012-sesongen ble Steven Caulker som Tottenham-spiller lånt ut fra Tottenham til Swansea. Unggutten skulle få verdifull spilletid i klubben, og fikk til sammen 26 kamper for den walisiske klubben.

Foran denne sesongen meldte midtstopperen overgang til rival-klubben Cardiff. Søndag møttes lagene til dyst i kampen om Wales, og da var Caulker viktig.

Målet kom etter et hjørnespark som ble slått inn i feltet av Craig Bellamy. På første stolpe gruste Caulker sin oppasser, Chico Flores, i luftduellen, og ballen gikk hardt rett i mål.

— Det var annerledes å spille mot dem. Jeg likte meg i Swansea, men nå spiller jeg for Cardiff og er glad for seieren, sa han etter kampen.

Rett etterpå må han i aksjon foran eget mål. Han klarte akkurat å bryte foran Wilfried Bony, og fikk ballen over dødlinjen.

Cardiff gode etter pause

Målet kom etter at hjemmelaget hadde tatt tak etter pause. Før scoringen hadde Bellamy prøvd å servere både Peter Whittingham og Don Cowie. Men de klarte ikke å få ballen på mål.

Etter målet tok Swansea over banespillet, og de kom til flere sjanser. Nærmest var da Cardiff-keeper David Marshall sleivet på et frispark fra Jonathan de Guzman, men ballen trillet utenfor.

— Det var veldig spent de siste ti minuttene, men vi holdt oss fast og det ble en fin seier til oss, sa Caulker.

Det ble lagt til fem minutters ektra, men det ble vanskelig for bortelaget da deres keeper Michel Vorm ble utvist rett etter full tid. Han ruste ut for å stoppe innbytteren Fraizer Campbell som jaget en lang ball. Campbell nådde imidlertid ballen først, og keeperen måtte ty til ulovlige midler for å stoppe spilleren. Korrekt idømt utvisning. Swansea hadde allerede gjort alle byttene og dermed ble det Angel Rangel som måtte ta på seg keeperhanskene.

Sjansefattig start

Før pause var det lite som skjedde. Swansea kom best i gang, og de startet med å presse hjemmelaget langt tilbake. De prøvde å spille seg gjennom det lave Cardiff-laget. bortelaget hadde også flere forsøk på å spille lange baller inn bak Cardiffs backer. Uten at det ble noen store sjanser ut av det.

Kampens første store sjanse fikk Michu etter da han tok ned et fint innlegg fra høyre. Han ble imidlertid litt for het da han skulle avslutte og ballen gikk høyt over mål.

Etter at gjestene hadde beleiret Cardiffs banehalvdel i omtrent et kvarter kom hjemmelaget bedre med. De slo til med samme mynt som Swansea pleier å bruke med mye pasninger innad i laget. Craig Bellamy skapte hjemmelagets største sjanse før pause da slo et frispark i det 26. minuttet, ballen endret retning i muren, men gikk over målet.

Det siste kvarteret overtok Swansea banespillet igjen, men nå var Cardiff-forsvaret skikkelig varme. Dermed ble det vanskelig for gjestene å tråkle seg gjennom. Når Cardiff brøt turte de ikke å kontre, og dermed ble det målløst til pause.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Cardiff City
 3. Swansea City AFC
 4. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Innfører gult nivå på skolene i Stavanger

 2. Arrangerer digitalt julebord, hjelper likevel lokal restaurant

 3. Risa tapte anbud og mente vinneren skulle avvises

 4. Viking tar historisk grep – nå får også kvinnene lønn: – Veldig sterkt signal

 5. Politiet fant over 15 kilo amfetamin på to adresser i Stavanger

 6. Lønnen foreslås å øke med 45.000 kroner i en jafs. SV-lederen sier blankt nei. Ap går inn for lønns­frys