Fellaini vil bli den nye Roy Keane

Marouane Fellaini vil ta opp arven etter den gamle midtbanesjefen

FEMTE DYREST: Marouna Fellaini ble kjøpt for 260 millioner kroner. Selv mener belgieren at han ikke føler noe ekstra press grunnet den store overganssummen. - Samme om man er dyr eller ikke. Spillere er spillere, sier United-spilleren.
 • Torgrim Gotland Bakke
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

I 12 år var Roy Keane den ubestridte midtbanesjefen til Manchester United. Med sin aggresive og kompromissløse spillestil, var iren en sentral brikke i Manchester-klubbens dominanse på 90-tallet og Keane ble en legende i Manchester-klubben.

I de åtte årene etter at Keane forlot klubben i 2005, har United manglet en fysisk ryddegutt på midtbanen. Nå vil den regjerende Premier League-mesterens nyeste signering fylle tomrommet etter den tidligere lagkapteinen, ifølge den britiske avisen Daily Mirror.

Hans første sjanse vil å vise seg verdig sammenligningen kommer i formiddag (lørdag) mot Crystal Palace.

 • Følg kampen live kl 13.45: MAN UTD-PALACE

Vil spille defensivt

— Roy Keane var en aggresiv spiller, og kanskje jeg kan være det samme. Jeg kan vinne ballen, klarere den og spille rent, sier Fellaini, som ble presentert som Manchester United-spiller fredag.

— Jeg vil spille defensivt, men hvis jeg kan hjelpe laget lengre fremme i banen, så gjør jeg det også, sier Fellaini.

Og defensvit er der han vil få sjansen. Fellaini har vist i Everton at han har evner til å spille høyt oppe i en offensiv rolle, men hos sin nye klubb vil belgieren bli tildelt en dypere midtbanerolle.

— Vi visste at dette var et område vi måtte forsterke. Vi ville hente inn en sentral midtbanespiller. Med Marouanes ferdigheter lengre oppe på banen, gir han oss flere muligheter. Man kan ikke se bort ifra hans tekniske ferdigheter og hans fysiske tilstedeværesle. Han vil spille i forskjellige roller i forskjellig kamper, forteller United-manager David Moyes.

Fjerde dyrest

Belgieren ble hentet av Manchester United for 260 millioner kroner som klubbens femte dyreste spiller noen sinne, bak Rio Ferdinand, Dimitar Berbatov, Juan Sebastian Veron og Wayne Rooney. Men foran stjernespillere som Christiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy og Robin van Persie. Overbetaling mener mange, men Fellaini selv sier han ikke føler noe ekstre press grunnet den store summen klubben betalte.

— Summen er ikke mitt problem. Samme om det er 200 millioner, 250 millioner eller 300 millioner. Samme om du er dyr eller ikke. Spillere er spillere, understreker midtbanespilleren.

Mange reagerte også på at avtalen mellom Everton og Manchester United ble klar bare noen minutter før overgangsvinduet stengte natt til 3. september. På gårsdagens presentasjon forklarte Moyes hvorfor.

— Vi ville også hente Leighton Baines, og ønsket ikke å gi opp håpet om å hente begge to. Vi jobbet med en pakkeavtale lenge. Det var helt mot slutten at vi delte opp avtalen, forteller Moyes.

Rooney kampklar?

Baines ble værende i Everton mens Fellaini skiftet klubb og er klar til kamp mot Crystal Palace. En annen tidligere Everton-spiller som også kan være klar til kampen er Wayne Rooney. England-spissen har vært ute med et kutt i pannen, men fredag hintet United-manageren om at Rooney kan bli klar til lørdagens kamp.

— Det er noe vi kommer til å se på. Det er en risiko, for hvis han får en smell i hodet så kan kuttet åpne seg igjen. Men det har grodd veldig bra og er mye bedre nå. Det er en mulighet for at han kan spille, så vi får se, sier Moyes.

Les også

 1. Milliardhelgen

 2. Carrick ønsker Fellaini velkommen

 3. Galskapens teater

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Manchester United
 3. Crystal Palace FC
 4. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea22127345172843
4West Ham United22114741301137
5Arsenal2011273325835
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Satser på nytt daglig­vare­kon­sept i Stavanger: – Tror det kom­mer til å bli veldig popu­lært

 2. FHI: Risikoen for syke­hus­innleggelse med omi­kron er 2 promille

 3. Kritisk til planer om stor avlast­nings­bolig på Madla: – Jeg kom­mer aldri til å sende Vegard dit

 4. La ned blom­ster og lys etter døds­ulykken i Stav­anger

 5. Gjorde rystende funn på havets bunn: – Et kjent miljøproblem

 6. Amund Harboe hadde en av hovedrollene i «Lykkeland», så for­svant han brått: – Jeg angrer ikke