Marita og Rolf har syklet en uke for å se Bård Finnes Bundesliga-debut

Denne fotballturen er litt utenom det vanlige!

Langtur: Rolf og Marita Heimberg er Köln-supersupportere. Den siste uken har de syklet 35 mil for å se lørdagens hjemmekamp mot Hamburg.
Publisert: Publisert:
SYKKELGLADE: Rolf og Marita syklet mange mil for å se sitt favorittlag.
FANS: Rolf og Marita sykler med Köln-effekter på styret.
Samuel Grun med en Bård Finne-trøye.
Drakttrykking: Pressen som trykker navn og nummer på fotballdrakter, gikk varm på Kölns supporterbutikk dagen før sesongåpningen.
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Köln (bt.no): Lørdag ettermiddag er FC Köln tilbake i Tysklands gjeveste fotballselskap, når de tar imot Hamburg til Bundesliga-premiere på Rhein Energie Stadion.

Kanskje får tidligere Brann-spiss Bård Finne (19) oppleve sitt foreløpige karrierehøydepunkt, hvis han kommer på banen for hjemmelaget.

For å bivåne det som er en etterlengtet dag for Köln-fotballen, og en mulig historisk dag for bergensfotballen, har Marita og Rolf Heimberg syklet 350 kilometer.

Det tyske paret startet i Eikclingen, en veldig god bit nordøst for Köln, for seks dager siden.

Fredag ettermiddag rullet de inn foran det hellige målet, FC Kölns stadion.

Åtte timer hver dag

— Vi har brukt åtte timer hver dag. På det meste har vi syklet syv mil om dagen, forteller Marita Heimberg entusiastisk.

På bagasjebrettet flagrer FC Köln-flagget i vinden. Både hun og ham har klubbeffekter nær sagt overalt. Sokkene, for eksempel, har FC Köln-design – hva ellers?

— Jeg håper det går bra med oss i år, men jeg tror det kan bli vanskelig. Det er så mange gode lag, sier Marita.

— Vi går ut fra at dere har skaffet billetter til kampen?

— Billetter?! Nein! Vi har sesongkort!

Selvsagt har de det. De har også full oversikt over Bård Finne og hans bravader, han er «en god spiller» som de håper kan hjelpe laget i år.

Finne merker trykket

Det håper Finne selv også. Måljegeren forteller at laget satser på en plass blant de 15 beste, og at han nyter fotballkoken som preger bybildet.

— Det er et enormt trykk rundt laget, hele byen gleder seg til at vi skal spille Bundesliga igjen. Vi har ikke møtt andre Bundesliga-lag i forsesongen, så det er litt vanskelig å si hvor sterke vi er, men jeg tror vi kan hevde oss, sier Finne til BT.

Inne på lagets mektige stadion, med kapasitet på drøyt 50.000, går salget unna i den store supporterbutikken som er plassert der.

Ni år gamle Samuel holder opp en bortedrakt med «26 Finne» på ryggen. Selv har han sikret seg en hjemmetrøye, og er således mer enn klar for den nye sesongen.

Tross sin unge alder, har han nøkterne forventninger til FC Köln.

— Blir vi en middelhavsfarer, er det bra, sier gutten som liker best å stå i mål.

Giske: - Gode på talentarbeid

Den eneste andre enn Bård Finne med klubbkombinasjonen Brann og Köln på CV-en, er Anders Giske. Han vet bedre enn de fleste at byen ved Rhinen er fotballgal.

— Jeg er sikker på at Bård har merket det. I Köln er det fullt stort sett på hver hjemmekamp, det er en stor fotballby med tradisjoner.

Han tror Finne gjorde et klokt klubbvalg da han i fjor bestemte seg for ikke å forlenge med Brann.

— Mitt inntrykk av Köln i dag, er at de jobber godt og strukturert. De har rykte på seg for å være gode på talentarbeid, som det jobbes systematisk med i hele Tyskland. Jeg opplever Bård som veldig reflektert og klok, og dersom han ikke hadde forsøkt seg i Köln, ville han nok angret, sier Giske, som spilte 70 kamper for klubben fra 1989 til 1992. — Hvilke forventninger er det egentlig til dem før denne sesongen?

— Det forventes nok at Köln skal hevde seg i Bundesliga veldig fort. Kanskje fortere enn det som er naturlig.

Lørdag kommer første tegn på hvor godt årets lag er. Og på hvor Bård Finne står i Köln-køen.

Publisert: