Zlatan hylles etter ny triumf: - For en spiller. For en målscorer. For en mann.

Ble United-helten da han vant sitt 32. trofé.

Zlatan Ibrahimovic sikret United ligacupen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Manchester United - Southampton 3–2

Manchester United vant ligacupen søndag, men det var ingen enkel oppgave. Zlatan Ibrahimovics heading få minutter før slutt ble avgjørende.

Med det sikret 35-åringen sitt andre trofé for Manchester United.

Les også

Her gjør han det igjen: Zlatan sikret United ligacuptrofeet

– Dette er en lagseier. Det er dette jeg kom hit for - å vinne. Og vi vinner. Jo mer jeg vinner, jo mer fornøyd blir jeg. Der jeg har vært, har jeg vunnet. Jeg tror dette er mitt 32. trofé, sier Ibrahimovic ifølge BBC.

– Det er som forventet. Mange trodde jeg ikke skulle klare det.

Svensken, som nå er 35 år gammel, bare fortsetter og fortsetter. Etter overgangen til Manchester United i fjor sommer har han altså rukket å vinne to trofeer, og er dessuten sesongens toppscorer for klubben.

Les også

Kane skrev seg inn i historiebøkene - herjet i Tottenhams storseier

Hyllestene står selvfølgelig i kø på sosiale medier.

– For en mann

Fotballprofiler som BBC-programleder Gary Lineker og tidliger United-stopper Rio Ferdinand er blant dem som slenger seg på.

– For en spiller. For en målscorer. For en mann, skriver Lineker på Twitter.

Lagkamerat Michael Carrick sier dette:

– Folk spør stadig om Zlatan. Å spille så mange kamper er fantastisk, og han har ikke scoret noe mål som er større enn det i dag. Han vant cupen for oss. Det er vanskelig å beskrive hvor stort det er, sier Carrick til BBC.

– Det var Zlatan som var forskjellen på lagene. Måten han brukte all erfaringen sin på - ikke bare i målene, men over alt på banen, sier fotballegenden Alan Shearer.

Emosjonell

Manager Jose Mourinho er også klar på at det var Ibrahimovic som vant kampen for de røde djevlene.

– Helt ærlig, det var Ibrahimovic som vant kampen for oss, for han var enestående. I en kamp der motstanderen var bedre enn oss i lengre perioder, utgjorde han fortskjellen og vant det for oss, sier Mourinho til BBC.

Mourinho ble for øvrig søndag den første United-manageren noensinne som vinner et stort trofé i sin første sesong.

– Det er litt emosjonelt, ja. Det er ikke enkelt å vinne titler, spesielt ikke så mange. Det er ikke enkelt å takle det presset jeg legger på meg selv, fortsetter portugiseren.

Norsk langrennsløper satte Myllylä på plass med dopingspørsmål. Hør historien i denne ukens utgave av Aftenpodden Sport:

Publisert: