Petter Northug klar for sommertest: – Han gleder seg

Petter Northug har fått gjort det han har planlagt av trening i sommer og gleder seg stort til å konkurrere igjen under Blink-festivalen i Sandnes.

Publisert: Publisert:

Petter Northug er klar for å konkurrere igjen. Denne gangen er det Blink-festivalen i Sandnes som gjelder. Foto: NTB scanpix

– Alt er egentlig som normalt. Han har vært frisk og rask, og vi har fått gjennomført det vi hadde planlagt av trening. Han er naturligvis ikke helt i toppform, men i god treningsform, sier trener Stig Rune Kveen til NTB.

Onsdag kveld skal Northug gå 60 km klassisk fra Ålgård til Sandnes, mens torsdag er det Lysebotn opp, og fredag fellesstart i Sandnes. Om han blir med på lørdagens sprint er ennå ikke avgjort.

– Vi har gjort unna ett høydeopphold i hele juni. Vi skal ha et nytt opphold i høyden i august, og så er det Toppidrettsveka i Aure og Trondheim, sier Kveen om de nærmeste planene.

– Han gleder seg til å matche seg mot de andre utøverne her i Sandnes, sier treneren.

Fjorårets VM-sesong ble fullstendig ødelagt av en tidlig overtrening og formsvikt. Dermed måtte planene legges om med tanke på VM, som heller ikke ble all verden. I kommende sesong er det OL i Pyeongchang som er det naturlige høydepunktet ved siden av verdenscupen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Seks nye smitte­tilfeller i Stavanger fredag

  2. Her sveiper bussen borti bygningen midt i Stavanger sentrum: – Vi blir jo litt redde

  3. Tilsett ved sjukeheim i Stavanger er smitta av covid-19 – ni i karantene

  4. Blind vold: Mann stukket i halsen ved Maxi kjøpesenter

  5. En ekte helt havnet midt i innspillingen av ny katastrofefilm på Orre

  6. Nedslåtte blikk og stor skuffelse i skolegården på Tastaveden

  1. Petter Northug