Horneland benker Bendtner i årets første Lerkendal-kamp

Anders Ågnes Konradsen er tilbake etter skade.

Publisert: Publisert:

Starter ikke: Nicklas Bendtner benkes fra start mot Odd. Foto: Christine Schefte

 • Christian Skare Stendal
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

LERKENDAL: Det betyr at Gjermund Åsen flyttes opp i den offensive midtbanerollen når Rosenborg møter Odd på Lerkendal mandag kveld.

Det igjen betyr at Nicklas Bendtner, som startet i sesongpremieren borte mot Bodø/Glimt, blir å finne på benken i det som er Eirik Hornelands Lerkendal-debut som Rosenborg-trener.

Les også

Første økt etter smellen: Åsen tilbake som tier og Bendtner på «feil» lag

Akkurat slik onsdagens treningsøkt kunne tyde på. Da var også signalet at Yann-Erik de Lanlay kunne komme til å bli foretrukket for David Akintola på kanten, og det ble bekreftet da Rosenborgs lagoppstilling ble offentliggjort 75 minutter før kampstart mandag kveld.

– Yanni har hatt to trøblete sesonger, og nå har han gjort en kjempevinter med tanke på å komme seg i skoene og være i full aktivitet igjen. Han har hatt to små avbrekk, men jobbet godt. Vi ser på dagens økt at han er en av de skarpeste i øyeblikket. Han begynner virkelig å melde seg på, og det er gledelig, sa Horneland om de Lanlay tidligere denne uken.

Les også

RBK-spiller i samtaler om fremtiden: – Han kan bli farlig god

Og nå kommer altså belønningen i form av startplass mot Odd, der han utgjør angrepsrekke med Pål André Helland og Alexander Søderlund.

Rosenborg fikk en tøff start på sesongen, og tapte 0–2 mot Bodø/Glimt i første seriekamp. Dermed har Horneland allerede fått et lite press på seg for å levere resultater. Mandagens motstander Odd, startet på sin side med en fin hjemmeseier over medaljekandidat Brann.

Slik starter RBK (4–4–1–1): André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Pål André Helland, Mike Jensen, Anders Ågnes Konradsen, Yann-Erik de Lanlay - Gjermund Åsen - Alexander Søderlund

Benken: Arild Østbø, Besim Serbecic, Djordje Denic, Gustav Valsvik, David Akintola, Mikael Tørset Johnsen, Nicklas Bendtner.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mest lest akkurat nå

 1. Betaler millionbot med skattepengene til de ansatte

 2. Stanset nok en beruset båtfører

 3. Fikk kjempekveite ved Tananger

 4. Derfor ringte kirkeklokkene i ettermiddag

 5. Passasjerer ble stående igjen da ferja ikke klarte å legge til kai i Songesand

 6. For to år siden slaktet Mattilsynet dyra på gården. Nå kan det skje igjen

 1. Rosenborg BK
 2. Fotball
 3. Eliteserien
 4. Norsk fotball
 5. Nicklas Bendtner