Flere stjerner brøt i Vuelta-drama – norsk rytter med sterkt ritt

Jesús Herrada tok en bejublet hjemmeseier i Vuelta a Espana torsdag. Etappen vil samtidig bli husket for en dramatisk velt som rammet en rekke stjerner hardt.

Carl Fredrik Hagen gjorde en ny god etappe i Spania torsdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Flere av sammenlagtkanonene fikk et brutalt møte med den spanske asfalten underveis på den 198,9 kilometer lange og kuperte etappen fra Mora de Rubielos til Ares del Maestrat.

I bakken gikk blant andre irske Nicolas Roche og den colombianske klatrespesialisten Rigoberto Urán. Roche hadde ledertrøya i årets ritt frem til onsdagens etappe, mens Uran lå pent plassert på sjetteplass i sammendraget foran torsdagens klatreetappe.

Der var sesongens siste treukersritt over for dem begge. Både Roche og Uran måtte bryte som følge av skadene de pådro seg i velten. Det samme måtte CCC-rytter Víctor de la Parte og Uran-hjelper Hugh Carthy.

En rekke andre ryttere pådro seg også skader, men kom seg tilbake på sykkelen og fullførte etappen. Skadeomfanget for de fire som måtte bryte er ikke kjent.

Les også

Snowboardstjernen tilbake i Norge: – Da jeg kjente kulen på halsen, tenkte jeg bare at det var en hoven kjertel

Teuns i rødt

Kampen om etappeseieren sto til slutt mellom to av rytterne som satt i torsdagens brudd. Inn mot målstreken kom Dylan Teuns og Jesús Herrada sammen, og sistnevnte hadde ingen problemer med å avgjøre duellen til sin fordel.

Herrada kunne dermed juble for karrierens første etappeseier i et treukersritt.

Teuns kunne på sin side trøste seg med at han overtok den røde ledertrøya med torsdagens kraftanstrengelse. Belgieren var nummer 25 da etappen startet.

Spanske David de la Cruz følger nærmest Merida-Bahrain-rytter Teuns i sammendraget. Han er 38 sekunder på etterskudd etter seks etapper.

Sterkt av Hagen

På tredjeplass ligger Astana-rytter Miguel Ángel López, ett minutt bak Teuns. Lopez syklet i den røde ledertrøya torsdag, men klarte ikke forsvare den mot Teuns angrep.

Carl Fredrik Hagen gjorde en ny god etappe torsdag og ble beste nordmann torsdag. Han krysset målstreken som 30. mann, slått med snaue seks minutter av etappevinner Herrada.

Edvald Boasson Hagen tråkket inn til 104.-plass på torsdagens etappe, mens lagkamerat Rasmus Fossum Tiller endte på 131.-plass.

Publisert: