Her kan han ha ødelagt Rosenborgs Europa-eventyr

Hjemmesterke Odd tok tre nye poeng da de slo Tromsø 2-1 søndag. Med Rosenborgs poengtap betyr det at Dag-Eilev Fagermos menn er nærme europaspill neste sesong.

Publisert: Publisert:

Torgeir Børven scorer for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Tromsø på Skagerak Arena. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

 • NTB

Odd gjorde nok en gang jobben på hjemmebane da de tok sin tolvte seier på eget kunstgress og forble ubeseiret på hjemmebane i år. Mye av æren skal keeper Sondre Rossbach ha. Sisteskansen sto en strålende kamp og reddet Odd ved flere anledninger.

Det betyr at ett poeng borte mot Haugesund er nok til å sikre bronsen og europacupspill neste sesong. Skulle man imidlertid gå tapende ut av den avgjørende kampen, er man avhengig av at Rosenborg ikke slår Ranheim.

Den forløsende scoringen kom to minutter før pause da Tobias Lauritsen dro seg inn fra høyrekanten og fant Eliteseriens toppscorer Torgeir Børven. I duellen med Kent-Are Antonsen ruvet Børven høyest og headet inn 1-0.

Reddet poeng på slutten

Etter timen spill avgjorde Fredrik Oldrup Jensen på langt nær kampen etter et godt slått frispark fra Espen Ruud, men et straffespark ti minutter før slutt tente et lite håp om poeng for gjestene.

Straffen fra Onni Valakari reddet Sondre Rossbach, men returen fra Magnus Andersen var han uten sjanse til å ta.

 • Leste du denne? Rosenborg måtte vinne. Slik gikk det ikke.

Men da Rossbach også sto i veien for Runar Espejord i det 89. minutt, tok Odd de tre svært viktige poengene.

Børven kan etter alt å dømme titulere seg som ligaens toppscorer. Med 21 fulltreffere leder han med seks mål ned til Molde-duoen Leke James og Ohi Omoijuanfo.

Matchvinner Rossbach

Den første omgangen var jevnspilt og uten de helt store sjansene, fram til Odin Bjørtuft forærte gjestene en gavepakke etter 38 minutter med en tversoverpasning som bakerste mann. Espejord fikk muligheten alene med keeper, men Rossbach vartet opp med en matchvinnerredning.

Med kvarteret igjen å spille var sisteskansen helt avgjørende nok en gang da han stoppet Espejord på fem meter med en strålende redning.

23-åringen reddet også straffespark med ti minutter igjen å spille, men kunne lite gjøre med returen som Andersen satte inn.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt12111043152834
2Molde1291234132128
3Odd127142014622
4Vålerenga126421615122
5Kristiansund124622316718
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ryfast: Tidsplanen ryker for spansk selskap. Passerer 3 millioner gratisturer

 2. Gjentopptok søket etter antatt omkommet kvinne ved Månafossen

 3. Byfjordtunnelen og Mastafjordtunnelen er åpnet igjen etter røykutvikling

 4. – Helt uforståelig, mener grunn­eier om Veg­vesenets E39-valg. Nå får de støtte fra flere hold

 5. Brann ved Bærland skole i Ålgård

 6. Privat leteaksjon ved Månafossen: Familien søker desperat etter livstegn

 1. Odds BK
 2. Eliteserien