– Vi skal gjøre dette til en uforglemmelig kveld

Viking-spillernes fly fra Gardermoen var forsinket og landet ikke på Sola før 23.14. Det stoppet imidlertid ikke gullfesten på Torget i Stavanger.

Publisert:
Håkon Jonassen Norheim

Se gullfesten i videovinduet øverst.

Viking-spillerne sitt fly hjem fra Gardermoen var forsinket. Flyet skulle egentlig ha landet rundt 21.45, men ble utsatt til rundt 23.15.

Det vil ifølge arrangør Rune Bjerga ikke ha noen konsekvenser for cup-festen på Torget i Stavanger.

– Vi kjører i gang festen 22.00, så holder vi det gående til Viking-spillerne kommer, sier Bjerga.

Riggingen av gullfesten på Torget startet allerede like etter at NM-gullet var sikret.

Foto: Elin Stueland

Stor allsangfaktor

Da dommeren blåste av kampen, startet to lastebiler og en varebil motorene ved Hove West på Åsen. Like før halv fire var lastebilene på plass på Torget i Stavanger. Klokken 22.00 åpner komiker Rune Bjerga cupfinale-festen.

– Folk må være der da, så starter vi der. Tore Pang kommer, Svartnissen og gjengen, Gilberdal, trolig Stavangerkameratene og ordføreren. I tillegg til en del andre kjekke ting. Og så kommer spillerne etter hvert, sier Rune Bjerga.

Foto: Håkon Jonassen Norheim

Noen i Stavanger hadde imidlertid startet cupfinale-festen litt tidligere. På Sportsbaren og Beverley i Vågen var det fest allerede like etter kampslutt. Stemningen er god.

Midt blant Viking-supporterne, står det en dame med Viking-flagg og signert «Benny»-drakt. Hun er tydelig rørt.

Tone Brit Nystrøm skulle gitt 100 millioner kroner for å ha vært i Oslo i dag. Men nå skal hun ta imot guttene på Sola, og lover fest på Torget i kveld. Foto: Carina Johansen

Ernst Bratland og Tone Brit Nystrøm feiret at Viking var blitt norgesmestre på Beverley. – Men jeg skulle mye heller ha vært i Oslo, forklarer Nystrøm. Foto: Carina Johansen

– Jeg skulle gitt 100 millioner for å ha vært i Oslo

Tone Brit Nystrøm har vært Viking-supporter hele livet, og har vært på flere cupfinaler tidligere. Denne gangen passet det ikke, men hun laget i alle fall svært god stemning utenfor Beverley.

– Jeg skulle gitt 100 millioner kroner for å ha vært der, men av flere årsaker gikk det ikke denne gang, sier hun.

– Hvordan føltes det da dommeren blåste av?

– Jeg gråt, sier hun.

«Drømmen leve det ska bli ein blååååååeeeeee dag», sang Tone Brit Nystrøm (foran), Janken Stokkeland og Nina Andersen på Beverley. Foto: Carina Johansen

– Skal du på festen på Torget i kveld?

– Det kan du banne på at jeg skal. Og så skal jeg være på flyplassen og ta imot guttene, sier hun.

– De trenger noen som kan stå der også?

– Ja, men jeg skulle heller vært i Osl ..., roper hun, før intervjuet blir avbrutt da anlegget begynner å spille «Ein blåe dag».

Tord Knutsen fra Hove West er en av ni som rigger til fest på Torget i Stavanger i kveld. Foto: Carina Johansen

Torget rigges til fest

På Torget står ni sterke menn fra Hove West og rigger Norges største, mobile scene. Det må være såpass, når Viking har blitt Norgesmestere for første gang siden 2001. De fleste av dem som rigger er fra Stavanger, men en trønder er plassert inn blant stemningsfulle Viking-supportere.

Benjamin Dahl gleder seg likevel over festen.

– Du kan aldri ta Rosenborg ut av en trønder, men jeg har bodd her i 25 år, så jeg holder nok med Viking jeg også, flirer han.

På festen på Torget er det forventet masse folk, god stemning og høy allsangfaktor. Forhåpentligvis legger ikke et eventuelt nedbør noen stopper på festen.

Publisert: