Hovlands styrke i Ryder Cup – rankes som en av de beste

Viktor Hovland (24) stortrives med å spille matchplay. Det er med på å gjøre forventningene store til Ryder Cup-debuten fredag.

HØYE FORVENTNINGER: Viktor Hovland antas å bli en av Europas viktigste spillere i Ryder Cup-duellen med USA i helgen. Her fra åpningsseremonien natt til fredag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Hvis du får en spiller du funker bra med blir det mye mer morsomt. Jeg har fått mye erfaring i matchplay gjennom college og vi spilte det masse da jeg var mindre. Jeg vil si at noe av min beste golf har blitt spilt i dette formatet, sier Hovland.

I 2018 fikk Hovland et gjennombrudd da han vant den største og gjeveste golfturneringen for amatører, U. S. Amateur Championship, som ble spilt i matchplay.

I matchplay, som brukes i Ryder Cup, telles poengene i antall seirer på enkelthull på runden – ikke i antall slag brukt totalt på runden, som i «vanlig» golf.

Hovland var blant de åtte som ble valgt ut til fredagens foursome-kamper. Hovland spiller med Paul Casey mot Dustin Johnson og Collin Morikawa.

– Det handler om å bli komfortabel og gjelder å få momentum. Ingenting er mer morsomt enn det, sa Hovland.

Nordmannen er nummer 14 på verdensrankingen, men Golf Digest vurderer Hovland som den sjette beste av de 24 som skal spille Ryder Cup.

PAR: Paul Casey og Viktor Hovland skal spille sammen fredag.

«Han er en klar kandidat til å vinne tre poeng eller flere denne uken», skriver Golf-magasinet. Maksimalt kan hver spiller vinne fem poeng for sitt lag.

Golf Digest holder kun Europas Jon Rahm og Rory McIlroy, samt USAs Justin Thomas, Patrick Cantlay og Xander Schauffele som sterkere – i den rekkefølgen.

Ryder Cup-kaptein for europeerne Pádraig Harrington mener det er åpenbart at Hovland kan spille alle de fem kampene.

Niklas Diethelm, tidligere landslagstrener som har jobbet med Hovland, mener det er to grunner til at Hovland behersker matchplay.

– Det er veldig tungt å spille mot en som aldri gjør feil. Du føler alltid at du må gjøre en birdie. Slagstyrken til Viktor er så bra, sier Diethelm og fortsetter:

– Han er også veldig bra i hodet. Han bryr seg ikke om de gangene han bommer. Golf er et veldig mentalt spill, og der er Viktor svært sterk.

Les også

Hovland har fått kjørt seg i gruppechat med golfstjernene

Diethelm er ikke redd for at den prestisjetunge turneringen mellom USA og Europa vil gi Hovland store nerver.

– Han burde jo bli veldig nervøs, men han har ikke vist det tidligere. Han er ikke den typen. Helt siden han var 16 år og var med på EM for første gang har han vært en kald fisk.

GOD STEMNING: Viktor Hovland poserte med konene til lagkameraten Sergio Garcia og Europas visekaptein Henrik Stenson: Angela Akins Garcia (til venstre) og Emma Löfgren (til høyre).

Gjennom historien har USA et solid overtak med 26 seirer mot europeernes 14. Men Europa har vunnet ni av de siste tolv, tross at amerikanerne stort sett har dominert rankinglistene.

– Det handler nok mye om lagfølelsen. En enkel forskjell er at på Europatouren, så spiser spillerne middag sammen ofte. På PGA Touren er spillerne mest med sitt team og spiser alene. Det virker som europeerne koser seg mer sammen, sier Diethelm.

USAs kaptein Steven Stricker sa tidligere denne uken vel å merke at de har den siste tiden hatt flere middager sammen, og amerikanerne bruker særlig mye tid på bordtennis i lag.

Les også

Ryder Cup-kaptein Harrington til VG: – Derfor er Hovland attraktiv

Harrington har rost Hovlands bidrag for lagfølelsen.

– Viktor er bare herlig å være i nærheten av. Han er veldig god på å knytte oss sammen. Han er senteret for masse tull og moro utenfor banen. Han er super, sier Harrington

På verdensrankingen er USAs tolv Ryder Cup-spillere i snitt nummer 8,9 – mens Europas spillere i snitt er nummer 30,8.

«USA har vært soleklare favoritter i hver eneste Ryder Cup jeg har sett så lenge jeg kan huske. Likevel har Europa vunnet ni av de siste tolv gangene. Jeg tror de vinner igjen. Med Viktor Hovland i en av hovedrollene, skriver Magnus Sveen, ansvarlig redaktør i Norsk Golf.

Eurosports ekspert Marius Thorp vurderer Hovland til terningkast 5 før Ryder Cup-debuten. Manglende erfaring for 24-åringen er det som trekker ned.

«Det er ikke uten grunn at samtlige peker på nordmannen som en de vil spille med og en som blir ekstremt viktig for laget, både i år, men også i mange år fremover. Viktor passer perfekt i lagspill og har vist gjennom hele sin collegekarriere at han behersker singlematcher veldig godt», skriver Thorp på Eurosport.

Publisert: