Atlético Madrid-stjerneskuddet om Haaland: – Kommer til å gjøre det veldig bra

ULLEVAAL STADION (VG) Erling Braut Haaland (22) er hentet til Manchester City med et mål om å endelig dra i land Champions League-trofeet. Atlético Madrid-stjernen João Félix (22) er overbevist om at nordmannen lykkes.

DEBUTANT: Erling Braut Haaland fikk sin første offisielle kamp for Manchester City i Community Shield-oppgjøret mot Liverpool.
Publisert: Publisert:

– Jeg tror han kommer til å gjøre det bra. Han er en veldig god spiller, og for et lag som Manchester City, med så mange gode spillere, kommer han til å gjøre det veldig bra, sier João Félix til VG.

Portugiseren var den eneste målscoreren da spanjolene vant 1–0 mot Manchester United på Ullevaal lørdag. Mens samtlige Manchester United-spillere stormet gjennom pressesonen uten å stoppe, tok João Felix seg tid til noen spørsmål fra dansk og norsk presse.

I vinter var det Manchester Uniteds byrival, Manchester City, som stoppet Champions League-eventyret for den unge portugiseren og hans Atlético Madrid. Én fattig scoring fra Kevin De Bruyne var det som skilte laget over 180 minutter.

– Vi møtte dem i fjor, og vi likte ikke å spille mot dem. Hvis vi møter dem i år igjen, så må vi gjøre jobben vår.

– Det blir ikke noe enklere i år, kanskje?

– Sannsynligvis ikke, ler portugiseren, som er ble tidenes tredje dyreste spiller for om lag 1,3 milliarder kroner da han ble hentet til Atlético fra Benfica i 2019.

DUELL: João Félix i duell med Kevin De Bruyne, som ble den eneste målscoreren i dobbeltoppgjøret i starten av april.

Portugiseren, som er født åtte måneder før Haaland, har slitt med å leve opp til de voldsomme forventningene som fulgte med den vanvittige prislappen.

Haaland på sin side gikk målløs av banen etter sin første offisielle kamp for Manchester City, som tapte 1–3 i Community Shield-finalen mot Liverpool.

– Da Erling scoret i USA, snakket alle om hvor imponerende han var. I denne kampen var han der han skulle og kom til sjanser. Ingenting endres. Han er sterk. Neste gang vil han sette ballen i mål. Dette er sånn fotball er. Han kjempet og gikk på løp, sa Manchester City-manager Pep Guardiola etter kampen.

– Haaland har mange kvaliteter. Han vil gjøre livet til forsvarsspillere i England horribelt. Han er så direkte. Han har alt. Han kan heade ballen. Han er rask, sa Liverpool-stopper Virgil van Dijk til VG.

Samtidig fortsetter jakten på Champions League-trofeet, som Erling Braut Haaland omtalte som sin «favoritturnering» da han ble presentert for Manchester City-fansen tidligere i juli.

Nylig ble lagkamerat Ilkay Gündogan spurt om han tror Manchester City ville slått Real Madrid dersom de hadde hatt Erling Braut Haaland.

– Hvis jeg skal være ærlig, så nei. Vi tapte ikke den kampen fordi vikke hadde en fysisk spiss. Vi tapte den kampen fordi vi ikke spilte modent nok i sluttminuttene, sier Gündogan om kollapsen i Champions League-semifinalen – i et intervju med ITV:

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk