Henrik Kristoffersen seiret i Alta Badia: – Makt­demon­strasjon

Henrik Kristoffersen (27) kjørte fantastisk i andre omgang og vant storslalåmen i Italia. Dette er hans første seier og pallplass for sesongen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Nå fikk vi betalt for mange av endringene vi har gjort de siste månedene. Vi har endret mye. Det er kult for oss alle i apparatet å se at vi har muligheten til å være med å kjempe, sier Kristoffersen til VG under en digital pressekonferanse etter rennet.

Endringene han snakker om, vil han ikke gå detaljert inn på. Men det skal være snakk om tekniske endringer på skiene.

– De kortene får vi holde tett til brystet, men det så ut som det fungerte bra i dag. Det er viktig å ha utstyr som gjør at man kan stå på ski slik som man ønsker. Om utstyret ikke funker, ryker selvtilliten og teknikken.

26-åringen er klar på at dagens seier gir en etterlengtet bekreftelse. Dette var Henrik Kristoffersens andre storslalåmseier i Alta Badia og hans femte totalt i storslalåm i karrieren.

– Etter Sölden var jeg positiv med tanke på årets muligheter, så når seieren kommer, gir det en god bekreftelse. Jeg er mest fornøyd med at ting fungerer sammen. Når jeg har muligheten tar jeg den og gir gass. Nå har vi muligheten til å kjempe med de beste.

Han satset voldsomt og kjørte aggressivt i førsteomgangen. Det manglet imidlertid litt på flyten, og den norske stjernealpinisten var på 7.-plass før finaleomgangen.

Dermed var nordmannen på skuddhold til en pallplass og i finaleomgangen satt også kjøringen bedre. Kristoffersen beholdt grønne tider til ledende Patrick Feurstein gjennom hele løypen og kjørte inn til en soleklar ledelse.

– Det var en maktdemonstrasjon av Henrik, kommenterte Kjetil André Aamodt for V Sport1.

Les også

Mowinckel på 2. plass – første pallplass etter kneskaden

Deretter måtte han sitte tålmodig i bunnen av bakken og se rivalene utfordre hans tid. Én etter én viste seg for svak i konkurranse med nordmannen, som jublet heftig da pallplassen var sikret.

Kristoffersen var 0,57 sekunder bak lederen Mathieu Faivre etter førsteomgangen. Til slutt sto bare han og Marco Odermatt igjen på toppen.

Odermatt feilet i sitt forsøk og bare regjerende verdensmester i disiplinen, Favré, kunne snyte Kristoffersen for seieren.

Det klarte ikke franskmannen, som endte på 16.-plass. Odermatt ble nummer to, Manuel Feller nummer tre.

Rasmus Windingstad ble nest beste nordmann på 8.-plass.

Publisert: