Skøyter: Det norske lagtempolaget til semifinale

Hallgeir Engebråten, Sverre Lunde Pedersen og Peder Kongshaug tok seg greit videre til semifinale på lagtempoen i OL. De noterte også den beste tiden.

Peder Kongshaug (3), Hallgeir Engebråten (1) og Sverre Lunde Pedersen (4) var best i kvartfinalen på mennenes lagtempo i OL.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Den norske trioen gikk et godt disponert løp og hadde kommandoen mot USA. Det holdt derimot hardt på siste runden, og i mål skilte bare 4/100 sekund.

For USA gikk Ethan Cepuran, Casey Dawson og Emery Lehman. Det amerikanske laget satte verdensrekord med 3.34,47 på den raske isen i Salt Lake City i desember.

ROC gikk inn til tredjeplassen, mens Nederland med Marcel Bosker, Sven Kramer og Patrick Roest tok den siste semifinaleplassen. Det blir semifinale mot Nederland for det norske laget tirsdag.

Litt rusk

– Det var et bra løp. Vi startet hardt, men ikke for hardt. Det var litt rusk på slutten, men vi fikk likevel bestetiden. Det lover bra, sa Kongshaug til Discovery.

– En av de beste tidene vi har levert i lavlandet. Vi er klar for å forbedre oss tirsdag, sa veteranen Pedersen.

Fana-løperen hadde et lite feilskjær mot slutten som var årsaken til at USA nærmest seg så mye.

– Det var en solid løp. Vi leverer en god toppfart. Det er viktig å ta med seg den gode selvtilliten videre og forbedre det vi ikke var så gode på, sa Engebråten, som tok bronse på 5000-meteren i OL.

Tittelforsvarer

Norge vant lagtempogullet i OL for fire år siden. Håvard Bøkko og Simen Spieler Nilsen gikk på laget ved siden av Sverre Lunde Pedersen. Pedersen var utsatt for en sykkelulykke i fjor sommer, men han har sakte, men sikkert kommet tilbake.

– En solid gjennomføring. De gikk hardt ut, og det holdt jo nesten helt til mål. De er synkrone og får utnyttet kreftene i laget, sa Discovery-ekspert Håvard Bøkko om løpet til de tre.

Det ble gått åtte runder, og lagene med fire beste tidene tok seg til semifinale. De to neste går i C-finale og de to dårligste D-finale.

Publisert: