Vålerenga-direktør: Greit at saken havner i NFF

<p>Truls Haakonsen ble pepret med spørsmål om Veigar Páll Gunnarssons overgang og opsjonsavtalen med Herman Stengel, etter kampen mot Viking.</p>

OSLO 20111014.Eliteserien fotball, Vålerenga - Viking : Vålerengas Veigar Pall Gunnarsson og Truls Haakonsen, VIF dir etter 3-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Viking på Ullevaal stadion fredag.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
 • 100% Sport
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Greit at saken havner hos NFF. Fotballforbundet har bedt om å få all dokumentasjon på bordet. Det skal de få. Jeg regner med en uhildet gransking , sa Haakonsen som brukte ordet «omdømmeproblem» om saken som har dominert nyhetsbildet i norsk fotball de siste dagene.

Han, som Stabæk-ledelsen, mener at en del av opplysningene i pressen ikke er korrekte, bl.a. tallene i Rosenborg-tilbudet til Stabæk for kjøp av Gunnarsson. Haakonsen ville ellers ikke gå inn innholdet i avtalen med Herman Stengel:

– Det kommenterer jeg ikke. Men jeg kan bekrefte at det var vi som initierte interessen for Stengel. Hvorvidt dette er en god investering, er det selvfølgelig ikke mulig å si noe om nå.

 • Vi følger Vålerenga: Siste nytt om klubben her

Fått Veigar-penger

– Har Stabæk fått overført penger i overgangssakene?

– For Veigar-salget er svaret ja. I saken med Herman Stengel er svaret nei. Men det vil bli gjort før året er omme i henhold til avtale, svarte Haakonsen som understreket at valget av klubb ble tatt av Veigar Páll Gunnarson alene. VIF-direktøren var heller ikke enig i ordet «billigsalg» for overgangen fra Stabæk til Vålerenga.

— En vare

– Veigar har vært god for oss. Men han er 31 år. Og Stabæk var under press, og de solgte en høytlønnet spiller. Sammenlign også med hva de fikk for Henning Hauger, som er 26, og gikk til Bundesliga, sa Haakonsen. En av hovedpersonene, Veigar Páll Gunnarson, var naturlig nok også opptatt av saken.

Jeg er en vare som har blitt kjøpt, og jeg har ikke gjort noe galt. Hvis jeg skal straffes, må jeg si at jeg ikke skjønner noe , sa den tidligere Stabæk-spilleren til NTB etter kampslutt fredag.

Jeg fikk opprinnelig det beste tilbudet fra RBK. Men ting forandret seg. Og jeg, sammen med familien, valgte Vålerenga , oppsummerte Veigar. Han understreker at han skjønner at hans tidligere arbeidsgiver i Frankrike, Nancy, er interessert i å få vite innholdet i og detaljer rundt overgangen til Vålerenga. (©NTB)

Les også

 1. Stabæk startet med Stengel

 2. Stabæk måtte låne penger av Vålerenga

 3. Nancy må svare norsk politi om overgangssaken

 4. Politiet søkte hjelp hos Ole Gunnar Solskjær

 5. Olsen: &ndash; Skuffende å ikke bli trodd

 6. Stabæk: - Vi har ikke lurt Nancy

 7. RBK svarer gjerne NFF

 8. VIF: - Ikke gjort noe galt

 9. Politiet har gjort avhør på Island

 10. Stabæk kan ha ført RBK og Nancy bak lyset

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Rosenborg27127853391443
5Kristiansund27134103539-443
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. To tilfeller av omikron påvist i Storbritannia

 2. Sandnes-elever har suksess med visittkort

 3. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er død

 4. Hun sto på store scener i 25 år, så ble hun plutselig borte. Hva skjedde?

 5. Folksomt på Ruten – send inn dine bilder

 6. Utligning for Ulf