Rekdal: – Jeg kjenner meg igjen i Simo Valakari

TIL har kjempet i nedrykksstriden de siste årene. Det tviler Kjetil Rekdal på kommer til å skje i år.

STRAFFE-EKSPERT: Her tar Kjetil Rekdal straffe, mens Simo Valakari og resten av TIL-gjengen følger med.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

SOTOGRANDE, SPANIA (itromso.no): Tirsdag besøkte Eurosport treningen til Tromsø IL. Til stede var Kjetil Rekdal som utfordret Simo Valakari til straffesparkkonkurranse.

Vi skal ikke røpe hvordan det gikk, men i kjent stil var Rekdal kritisk etterpå. Og denne gangen var straffehelten fra kampen mot Brasil i 1998 selvkritisk.

– I dag var jeg dårlig. Jeg så jo ikke på keeperen, sier Rekdal og rister oppgitt på hodet.

Les også

Kan få denne landslagsspilleren helt gratis – likevel vil TIL forhandle med Lyngby

Etter å ha sett nesten en hel TIL-trening måtte vi spørre Eurosport-eksperten hva han tenker om Gutan en måned før seriestart.

TIL har hatt noen tøffe år. I 2015, 2016 og 2017 var det bunnstrid. I 2014 var TIL i 1.-divisjon etter at de rykket ned i 2013.

– Vi har opplevd før at vi setter opp en tabell, og så skjer det mange endringer. Tromsø har mistet noen spillere i vinter. Hvor store utslag gir det? Plussen er at de nå har Valakari fra start av. De var veldig solide de siste ti kampene i fjor og hadde et høyt poengsnitt, sier Rekdal til iTromsø.

PSYKOLOGISK KRIGFØRING: Gudmund Kongshavn forsøker å psyke ut Kjetil Rekdal før han skal ta straffe.

Han mener det er noen usikkerhetsmomenter i TIL og nevner at Mushaga Bakenga, Runar Espejord og keeperne har vært skadeutsatt.

– Det er noen spørsmål der, men jeg blir veldig overrasket om Tromsø vil være i nedrykksstriden. Men det er lite som skiller da, fra å være lag 13–16 til å bli 8–9, for eksempel, sier Rekdal.

Han sier Eliteserien er «ufattelig vanskelig å tippe».

Les også

Lehne Olsen om å forlate TIL: – Jeg hadde klumpen langt opp i halsen

– Det er den mest uforutsigbare ligaen i hele verden, egentlig. Et lag som tar medalje er plutselig i bunnstriden året etter – og motsatt. Alt kan skje. Ranheim og Sandefjord ser per i dag svakest ut, så er det noen jevngode lag et stykke oppover og på toppen er Rosenborg klar favoritt. Strømsgodset, Molde, Brann, Sarpsborg og kanskje Vålerenga bak der. Og så kommer det alltid en overraskelse, resonnerer Rekdal.

– Lehne Olsen blir et savn

TIL har solgt Ulrik Yttergård Jenssen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Thomas Lehne Olsen, mens Tom Høgli er hentet tilbake fra FC København.

– Hvis du tenker en mot en da, så blir Yttergård Jenssen erstattet av Tom Høgli. Nå får du noe annet med Høgli, som for eksempel rutine. Så spørs det om han holder seg skadefri da? Lehne Olsen kommer til å bli et savn, sier Rekdal.

Og fortsetter:

– Bakenga må være skadefri og i form hvis han skal klare å score like mange mål. Men du får tilbake Espejord da – som var ute lenge i fjor. Har Tromsø utur med skader, så kan de slite med å ta poengene for å holde seg unna bunnen.

Les også

Irsk proffeventyr gikk i vasken for tidligere TIL-spiss. Nå går han til klubb på nivå fire i Norge.

IMPONERT: Kjetil Rekdal sier han kjenner seg igjen i Simo Valakari.

– Spennende trener

Rekdal har sans for TIL-trener Simo Valakari.

– Jeg kjenner litt meg selv igjen i ham. Valakari er veldig direkte. Du hører han coacher, han er «på», har masse energi og stiller krav. Han er ambisiøs. Jeg liker ham veldig godt, sier den tidligere landslagsspilleren.

Rekdal forteller at han sto utenfor garderoben til TIL etter kampen mot Odd i fjor (2–2).

– Jeg hørte hva han sa, og da tenkte jeg «dæven, det var mye av det samme jeg ville sagt selv». Han er en spennende trener, sier Kjetil Rekdal om Simo Valakari.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering