Klubbeier med revolver stormet banen etter annullert mål i toppkamp

Den greske toppkampen i fotball mellom PAOK og AEK ble søndag avbrutt i det 89. minutt på stillingen 0–0 etter skandalescener.

Klubbeier Ivan Savvidis stormet banen da dommeren underkjente en PAOK-scoring.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Dommeren underkjente en PAOK-scoring på grunn av offside. Det førte til at klubbeier Ivan Savvidis stormet ut på banen og truet både dommeren og AEK-spillere, ifølge bilder vist av TV-kanalen NOVA.

Det ble også vist bilder som tydet på at klubbsjefen hadde en pistol med seg ut på banen. Det er ikke kjent omrevolveren var ekte. eller om det var en replika.

Dommeren og hans assistenter flyktet inn i garderoben. Mer enn to timer etter kampslutt skal dommeren ifølge greske medier ha endret oppfatning og informert begge lags kapteiner om at den annullerte scoringen likevel var godkjent.

Ifølge nyhetsbyået AP har greske myndigheter bestemt seg for å avbryte den greske ligaen på ubestemt tid.

Mandag morgen ble en arrestordre utstedt på klubbeieren, i tillegg til fire andre personer som var involvert. Arrestordren handler om banestormingen, ikke at han bar et våpen, sier kanalen Skai TV ifølge den grenske avisen Ekathimerini.

AEK nektet da, ikke urimelig, å gå på banen og spille de resterende minuttene. Saken må nå utredes av den greske sportsretten.

Savvidis stormet banen, og bildene viser tydelig at han hadde en revolver på hoften.
Les også

West Ham-fans stormet banen etter blytungt tap

Fikk tilbake poeng

Den har hatt nok å gjøre den siste tiden. 25. februar ble PAOKs hjemmekamp mot Olympiakos avlyst fordi gjestenes trener Óscar Garcia rett før kampen ble truffet i hodet av en papirrull fra et kassaapparat. Den var kastet av en PAOK-tilhenger.

Bildene viser at han har en revolver på hoften, men det er ikke kjent om det er et ekte våpen.

Olympiakos ble tilkjent 3-0-seier, men sportsretten valgte i tillegg å trekke PAOK tre poeng. Den siste straffen ble imidlertid opphevet av en ankeinstans. Det skjedde så sent som søndag morgen, noen timer før det igjen skjedde skandaløse hendelser i en PAOK-hjemmekamp.

Kokte over

PAOK skulle egentlig spilt søndagens kamp for tomme tribuner, men ankeinstansen opphevet også den delen av straffen, og foran fulle tribuner kokte det over igjen.

Før avspark i søndagens avbrutte kamp toppet AEK tabellen to poeng foran PAOK og fire foran Olympiakos. Sistnevnte ble trukket tre poeng for tilskuerbråk i et hjemmetap mot AEK, men en anke skal behandles tirsdag.

Olympiakos vant søndag 4–0 borte mot Platanias med Omar Elabdellaoui på banen i 90 minutter.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Lærerne streiker: - Jeg tror alle skal være forberedt på at skolestart blir rammet

  2. Trafikkulykke i Hunnedalen

  3. Kutt i norsk strømsalg til Europa ble nedsablet før jul. Plutselig snudde regjeringen

  4. Den siktede gutten innrømmer å ha startet brannen, men nekter straffskyld

  5. NHO fnyser av disku­sjonen om utenlands­kabel: – Provosert

  6. Nå har Vik­ings prøve­spiller fått svar