Federer vant drømmefinalen i Kina

Slo rivalen Rafael Nadal i finalen av ATP-turneringen Shanghai Masters.

Roger Federer har vist storform i Shanghai. Søndag slo han rivalen Rafael Nadal i strake sett i finalen. Foto: Andy Wong / AP / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Vi trodde kanskje ikke at vi skulle ha et år med så mye suksess, i alle fall trodde ikke jeg på det. Det var en glede å spille mot deg her i dag. Forhåpentligvis får vi flere kamper mot hverandre, sa Federer til sin rival og venn Nadal etter kampslutt.

Les også

Nadal vant – nå nærmer det seg drømmefinale

Verdenstoer Federer sikret seg med det karrierens 94. tittel. Dermed er tennisstjernen likt med legenden Ivan Lendl i antall titler, ifølge Ritzau. Samtidig nærmer han seg Nadal (31) på verdensrankingen.

Les også

Nadal takket onkelen etter US Open-seier: - Han ga meg styrke

36 år gamle Federer fikk en god start i Shanghai. Han brøt Nadals serve på første forsøk, og i annet sett brøt sveitseren igjen, denne gang til 3-2. Spanjolen maktet aldri å komme tilbake, noe som gjorde at Federer til slutt kunne juble for seier i strake sett. Sveitseren brøt Nadal på 3-5 i annet sett, vant dermed settet 6-3 og kampen 2-0.

Federer har hatt en strålende sesong i 2017. Sveitseren har blant annet vunnet Australian Open og Wimbledon. Nadal har imidlertid også to Grand Slam-titler å vise til. Spanjolen vant både Roland Garros og US Open. Federer, som tidligere har slitt i kamper mot Nadal, har tydeligvis funnet fram til en suksessoppskrift mot spanjolen denne sesongen. I 2017 har han nemlig slått Nadal fire ganger.

– Du spilte en fantastisk kamp i dag, Roger. Gratulerer, sa Nadal etter finaletapet søndag.

Publisert: