Nå er alle FIFA-kandidatene klare: Disse åtte vil bli Blatters erstatter

Gianni Infantino lanserer sitt kandidatur kort tid før fristen går ut.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Generalsekretær i UEFA, Gianni Infantino, er én av åtte kandidater foran presidentvalget i FIFA. Skandaleombruste Sepp Blatters erstatter blir klar i februar.

Gianni Infantino, som for fotballentusiaster flest er kjent for å trekke grupper og sluttspillkamper i mester— og europaligaen, kan ifølge The Guardian få full støtte fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Både sveitseren og den asiatiske fotballpresidenten Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa lanserte sine kandidaturer mandag.

De seks andre er den sittende UEFA-presidenten Michel Platini, prins Ali Bin Al Hussein av Jordan, David Nakhid fra Trinidad og Tobago, FIFAs tidligere generalsekretær Jerome Champagne, sørafrikanske Tokyo Sexwale og Liberias fotballpresident Musa Bility.

Fristen for å melde sitt kandidatur utløp mandag.

Les også

Beckenbauer vedgår «VM-feil», men nekter for stemmekjøp

Les også

Satt fengslet sammen med Mandela - nå vil han bli ny FIFA-president

– Krisemøte

The Guardian mener å kjenne til at UEFAs eksekutivkomité har hatt et krisemøte for å diskutere Infantinos kandidatur.

– Vi er glad for at Gianni har sagt seg villig til å stille som kandidat som president i FIFA, heter det i en uttalelse fra UEFA-styret.

Infantino har fungert som Platinis høyre hånd i det europeiske forbundet i seks år, men ønsker nå å tre ut av franskmannens skygge.

– Det er nødvendig med reform i FIFA. Organisasjonens handlinger må være til det beste for alle de 209 medlemslandene, store som små, sier Infantino i en uttalelse fra UEFA.

Kandidatene må ha støtte fra fem nasjonale forbund for å bli en offisiell kandidat.

Skandalepreget organisasjon

FIFA er for tiden midtpunkt i det som kan være historiens største fotballskandale. Blant annet er nåværende president Sepp Blatter mistenkt og siktet for økonomisk kriminalitet av sveitsisk påtalemyndighet.

Amerikanske myndigheter har siktet flere FIFA-topper for bestikkelser og hvitvasking.

En av den nye presidentens hovedoppgaver blir å få organisasjonens omdømme og troverdighet opp av grøften. (©NTB)

Publisert: