Ekspertene tror Manchester City er ute av gullkampen

– Det lukter ligagull til ett av London-lagene, mener Lars Tjærnås.

MATCHVINNERE: Danske Christian Eriksen (t.v) scoret det avgjørende målet for Tottenham mot Manchester City, det samme gjorde Danny Welback for Arsenal mot Leicester City.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Manchester City-Tottenham 1-2

Arsenal-Leicester 2-1

Aston Villa-Liverpool 0-6

— Det var nesten umulig å tippe en ligavinner før runden. Nå er det verre og enda tettere, sier fotballekspert Lars Tjærnås.

Da Christian Eriksen avgjorde for Tottenham mot Manchester City, ble det plutselig verre å tippe Premier League-vinneren for Aftenpostens fotballekspert.

Slik ser topp fire ut etter 26 serierunder:

LagPoengMålforskjell
1. Leicester5348-29
2. Tottenham5147-20
3. Arsenal5141-23
4. Man. City4748-28

Arsenal-Leicester endte 2-1, og resultatet i Manchester City-Tottenham ble 1–2. Begge oppgjørene inneholdt all den dramatikken man håpet på før helgen.

  • Hvilket lag vinner Premier League? Stem nederst i artikkelen!

– Det lukter tittel til ett av London-lagene nå. Jeg tror Spurs må ofre Europa League for å vinne. Så mitt tips blir Arsenal, på grunn av lagets høye maksnivå. Men det er et syltynt tips, sier Lars Tjærnås.

Tjærnås: – Leicester imponerte meg

Toppoppgjøret mellom Arsenal og Leicester ble spesielt dramatisk. Like før pause ble superspiss Jamie Vardy felt innenfor 16-meter. Straffen satte han i mål selv, og lenge så det ut til at Claudio Ranieris menn skulle ta en ny skalp.

Men slik ble det ikke. Danny Simpson pådro seg sitt andre gule kort ti minutter etter pause, og da ble resten av kampen enveiskjøring fra Arsenal – i retning Leicester mål.

Her header Danny Welbeck inn den avgjørende 2-1-scoringen for Arsenal. Jamie Vardy (t.h) og de andre Leicester-spillerne må innse at poengene ryker.

Innbytter Theo Walcott utlignet 20 minutter på full tid, og på overtid av overtiden kom nok en innbytter – skadeplagede Danny Welbeck – høyest på et frispark og headet inn den avgjørende 2-1-scoringen.

Til tross for tap, tror ikke Aftenpostens fotballekspert at Leicester viser tegn på å bukke under for presset – som mange har trodd at Premier Leageue-Askeladden vil gjøre.

– Jeg synes Leicester var imponerende gode frem til det røde kortet. De er tette bakover, giftige på kontringer og har enorm løpskraft. Det blir hypotetisk, men jeg tror de hadde fått med seg minst ett poeng uten det tåpelige, røde kortet, sier Tjærnås.

Danske ble Tottenham-helt

I Manchester ble det også dramatisk. Et omdiskutert straffespark, en innbytterscoring og et bursdagsbarn som ble den store helten.

Kampen var sterkt preget av to lag med stor respekt for hverandre, og først ti minutter ut i andre omgang kom den første scoringen. Mark Clattenburg så aldri ut til å være i tvil da han dømte straffespark etter en påstått hands av Raheem Sterling.

Harry Kane var heller aldri i tvil da han banket det omstridte straffespark midt i mål. Manchester Citys Kelechi Iheanacho utlignet et kvarter før full tid, men Tottenham hadde mer på lager.

Syv minutter før full tid kom danske Christian Eriksen alene med keeper satte inn den avgjørende 2-1-scoringen – på sin egen bursdag.

– Jeg kommer til å huske denne dagen. Vi viste at vi er kapable til å hamle opp med de beste, det var en bra kamp, sa Christian Eriksen i TV-intervjuet etter kampen.

Tror ikke på City-gull

Manchester City ligger nå fire poeng bak Arsenal på tredjeplass, og London-laget henger dermed litt etter i kampen om seriegullet. Er de blå fra Manchester ute av dansen?

– Nei, de er fortsatt med og har kort vei opp, sier Lars Tjærnås – og fortsetter:

19 år gamle Kelechi Iheanacho (t.h) setter her inn 1-1-scoringen for Mancheter City mot Tottenham.

– Men jeg tror City kommer til å bruke mye energi på Champions League. Jeg tror ikke de vinner Premier League nå.I TV 2s Premier League-studio analyserte fotballekspert Petter Myhre situasjonen på følgende måte:

– Citys sjanser er betraktelig minsket etter tap i de siste to kampene (mot Leicester og Tottenham). De hadde muligheten til å feste grepet, men veien frem nå er ekstremt lang, særlig med tanke på kampprogrammet de har fremover, mener Petter Myhre.

Tjærnås tror ikke på Liverpool-klatring

Liverpool er forlengst ute av gullkampen, men mot bunnlaget Aston Villa ble det full klaff for Jürgen Klopps menn. Merseyside-laget ga seg ikke før det sto 6-0, i det som var Daniel Sturridge første kamp fra start siden oktober.

– Det er ingen tvil om at de har et annen offensivt register med Sturridge på banen. Det betyr mer tempo, større bevegelse i flere rom. Med Coutinho og Firminos egenskaper i tillegg, vil de garantert skape mye og score mye fremover hvis de holder alle skadefrie. Men jeg er usikker på det defensive, og tror de kommer til å få det tøft med å avansere veldig på tabellen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen:

Publisert: