Suspenderte Josh Soares: - Jeg fortsetter gjerne karrieren i Stavanger

Josh Soares (36) medgir at sesongen har vært tøff på mange måter, men tenker ikke over at han kan være inne i sine siste uker som Oilers-spiller.

Mens lagkameratene er opptatt med kvartfinalekamper og restitusjon annenhver dag, har suspenderte Josh Soares trent med juniorlaget de siste ukene. I kveld soner han sin siste kamp når Oilers møter Frisk i kvartfinale nummer fire.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Vi treffer ham i restauranten i DNB Arena.

Mens lagkameratene akkurat har landet på Sola etter 0–4-tapet i kvartfinale nummer tre, har suspenderte Josh Soares spist lunsj i ishallen. Oilers er inne i sin tyngste sesong på mange år og kjemper for å avslutte sesongen på en verdig måte. Foreløpig må Soares, en av klubbens best betalte spillere, se sluttspillet fra sidelinjen. Den seks kamper lange suspensjonen han pådro seg mot Vålerenga før OL-pausen holder ham fortsatt utenfor.

– Det er tøft å se på uten å kunne bidra. Jeg brukte ti dager på å akseptere at jeg ikke får spille de fire første kampene i kvartfinalen. Dette er vanskelige uker for meg. Nå prøver jeg bare å støtte de andre så bra som mulig, sier Soares.

Les også

Oilers-treneren etter stortapet: – Vi svikter kollektivt

Les også

Marerittperiode ødela da Oilers ble ydmyket av Frisk Asker

Utvisningskonge

Oilers-stjernen er i ferd med å fullføre sin fjerde sesong i Stavanger. I de to første var han eliteseriens beste spiller. Målscorer. Poengkonge. En leder i garderoben og på isen. En som gikk foran. En som leverte og var involvert i de avgjørende målene. De to siste årene har vært tøffere. Spesielt denne sesongen har vært vanskelig både for Soares og laget. Der Soares tidligere toppet poenglistene, toppet han denne sesongen utvisningstatistikken i eliteserien.

– Sesongen har vært merkelig – både for laget og for meg. Samtidig kan ingen forvente at Oilers skal dominere og vinne hver eneste gang. Vi har vunnet NM-gull seks sesonger på rad. Det er spesielt. Det skjer knapt i idrett lenger at et lag vinner så mange ganger på rad, påpeker Soares.

Les også

Oilers har aldri gått inn i et sluttspill med mer å bevise

Før kveldens fjerde kvartfinale er det Frisk Asker som leder best-av-sju-serien med 2-1 i kamper. Frisk har også fordelen av å avslutte på hjemmebane dersom serien skulle gå til sju kamper.

– Det er en ny situasjon for oss. Vi er vant til å være favoritter, denne gangen slår vi nedenfra. Samtidig har vi kvaliteter i laget. Mange spillere her har vært med på å vinne før. Forhåpentligvis kan rutinen være med å avgjøre til vår fordel, sier Soares.

Om framtiden

36-åringen vil ikke tenke på at tiden i Stavanger snart kan være over. Kontrakten hans utløper etter sesongen. I så måte kan han være inne i sine siste uker som Oilers-spiller. I verste fall kan han ha spilt sin siste hjemmekamp. Det vil i så fall være en trist sorti for en av de beste spillerne som har vært i Oilers.

– Sånn tenker jeg ikke. Stavanger har blitt mitt andre hjem. Jeg liker byen og folkene her. Klubben er spesiell. Både fruen og jeg trives. Jeg fortsetter gjerne karrieren i Oilers, men det får vi diskutere når sesongen er over. Forhåpentligvis har vi fortsatt mange uker igjen å spille, sier Josh Soares.

Oilers-direktør Pål Haukali Higson sier at evalueringen av årets sesong er påbegynt, men at klubben ønsker å vente til etter sesongen før de starter eventuelle kontraktsforhandlinger.

– Vi har hatt noen innledende diskusjoner med noen av de norske, men importspillerne venter vi med til sluttspillet er over. Nå handler det om å levere så gode prestasjoner som mulig i sluttspillet for vår del, sier han.

NB: Den fjerde kvartfinalekampen spilles i DNB Arena onsdag kveld. Kampstart er klokken 19.00.

Publisert: