Riise: - Jeg klarer ikke gjøre det som skal til lenger

Riise er lettet, men legger ikke skjul på at det er en tøff dag.

FERDIG: Riise holdt i formiddag en pressekonferanse etter at det ble kjent at han er ferdig i Aalesund.
  • Eirik Nesset Hjelvik
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

ÅLESUND/OSLO: Aalesund kalte søndag kveld inn til pressekonferanse mandag formiddag. Men allerede i dag avslørte John Arne Riise (35) budskapet på sin blogg:

Han er ferdig i Aalesund med umiddelbar virkning.

Les også:

Les også

Fotball-Norge hyller John Arne Riise: - En av de aller største

— Jeg begynte å tenke på dette et par-tre uker før ferien. I begynnelsen da jeg kom hit var jeg skikkelig giret, men jeg følte at jo lengre det gikk, jo mer manglet jeg det siste lille. Jeg har vært på toppen, men klarer ikke det som skal til for å fortsette å være på toppen. Da er det bedre å ta det tøffe valget å si stopp, forklarer Riise på pressekonferansen.

Han fortsetter:

— Jeg gikk mange runder med meg selv, snakket med mine nærmeste. Jeg er lettet og glad, selv om det er skikkelig tøft. Det er 20 år av mitt liv som proff som er over, sier 35-åringen.

Les også

John Arne Riise slutter i Aalesund på dagen

Planlegger fremtiden

Riise forteller at han kjørte fra Oslo til Ålesund i natt. Og at det var først da han møtte opp på Color Line stadion i dag tidlig at det virkelig gikk opp for ham hvor tungt dette var.

— Jeg føler at jeg skuffet en del folk med å ta denne avgjørelsen. Det er mange som har jobbet mye for å få dette til å funke. Men til syvende og sist må jeg tenke på meg selv og hva som er best for meg og min karriere og fremtid. Det var ikke et enkelt valg jeg har tatt, sier Riise.

Mange har tatt nyheten fra rekordholderen i norske landskamper (110) som at han legger opp. Men det ønsker ikke Riise å si helt bestemt. Han forteller at han allerede er i gang med å planlegge fremtiden.

— Å komme tilbake er ikke noe jeg tenker på nå. Jeg fokuserer på fremtiden. Kommer lysten tilbake om en måned eller to eller tre, må vi se da. Jeg er glad jeg har tatt dette valget, selv om det er tøft, sier Riise.

Mediekritikk

Til tross for hard medfart i pressen i vår, noe som også førte til at 35-åringen også tok seg en mediepause, sier Riise at dette hadde liten påvirkning på valget.

— Media har sin jobb å gjøre, de også. Selv om mye av det etter min mening var usaklig kritikk, har jeg vært gjennom det før. De har sin jobb å gjøre, og man kan ikke gi opp en hel fotballkarriere på grunn av ting som skrives i media, sier Riise.

Uansett - Riise har blitt hyllet om en av de aller største etter beskjeden i dag tidlig. Henrik Hoff, direktør i AaFK, føyer seg inn i rekken.

— Vi har akseptert begrunnelsen og etter John Arnes ønske akseptert å terminere kontrakten. Vi synes det er trist og leit, vi hadde håpet han skulle spille for oss iallfall ut 2016 og kanskje lengre. Vi er glade i ham, og enda mer glad i ham etter tiden han har hatt her nå, sier Hoff.

Les også

  1. John Arne Riise innkaller til pressekonferanse

Publisert:
  1. Aalesunds FK
  2. John Arne Riise

Mest lest akkurat nå

  1. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen

  2. DIREKTE NÅ: Vevatne ordnet årets første Viking-mål

  3. Ny direkterute fra Sola

  4. Cruise-film fra Stavanger skal ut i hele verden

  5. Vinden skaper trøbbel – ferjer ble omdirigert til Hanasand

  6. Gladmelding til Bryne-fansen: – En av de beste i ligaen